Αρχική InfoSchool Δημοτικό «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο»: Οι μαθητές δημιουργούν τη δική τους ταινία μικρού μήκους

«Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο»: Οι μαθητές δημιουργούν τη δική τους ταινία μικρού μήκους

stand-against-racism-shoesΤο Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση στα πλαίσια ων πρωτοβουλιών του για την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, την έρευνα στο πεδίο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και την υποστήριξη καινοτομιών στο ελληνικό σχολείο σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ προκηρύσσει το μαθητικό διαγωνισμό για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των μαθητών στα ζητήματα πολιτισμικής ετερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης τα οποία θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, ο διαγωνισμός μπορεί να υλοποιηθεί σε όλους τους τύπους Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών σχολείων.
Επισημαίνεται ότι, η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και σε περίπτωση που βιντεοσκοπηθούν μαθητές απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων αυτών.

Η ταινία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις παρακάτω προδιαγραφές:

Να είναι Μυθοπλασία ή Κινούμενα σχέδια (animation) ή Πειραματική και να
μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα επτά (7’) λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες επιθσκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο http://paratiritirio.web.auth.gr/portal/images/stories/paratiritirio/new_diagwnismos_film_08-01-14.pdf


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.