Αρχική Νέα Υεμένη: Τουλάχιστον 62 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες μαχών

Υεμένη: Τουλάχιστον 62 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες μαχών

yemenikidsΤουλάχιστον 62 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 30 έχουν τραυματιστεί στις μάχες οι οποίες μαίνονται στην Υεμένη εδώ και μια εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef. “Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται απόλυτα, και όλα τα μέρη σε αυτή τη σύγκρουση οφείλουν να κάνουν το παν εντός των δυνάμεών τους για να προστατεύουν τα παιδιά”, δήλωσε, από την Ιορδανία όπου βρίσκεται, ο Ζιλιέν Αρνέ, ο εκπρόσωπος της Unicef για την Υεμένη, όπου μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει τους σιίτες αντάρτες Χούτι και τους συμμάχους τους από την περασμένη Πέμπτη.

“Οι μάχες προκάλεσαν τεράστια ζημιά στις υγειονομικές υπηρεσίες, που ήταν ήδη ατροφικές, και στο εκπαιδευτικό σύστημα” τόνισε ακόμη η Unicef, το ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Ο οργανισμός επισήμανε επίσης τη “γενικευμένη διατροφική ανασφάλεια και τον υποσιτισμό”, προβλήματα που επίσης πλήττουν τα παιδιά στην Υεμένη, ιδίως τα μικρότερα.

Διαβάστε επίσης:

Ημέρα της Ερυθράς Χειρός : Θυμηθείτε τα παιδιά – στρατιώτες που χάνουν για πάντα την παιδική τους ηλικία, παραδομένα στα όπλα

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για να ζουν τα παιδιά


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.