Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολικά συγκροτήματα και κυλικεία σχολείων του Πειραιά

Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολικά συγκροτήματα και κυλικεία σχολείων του Πειραιά

E2E9C58AD3970D128DF3AEBDD1FFΥγειονομικούς ελέγχους σε κυλικεία και σχολικές μονάδες του Πειραιά, πραγματοποίησαν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ελέχθησαν τριάντα δύο σχολικά συγκροτήματα, ως προς τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοινόχρηστους χώρους και τις αίθουσες σίτισης.

Σε ορισμένα απ' αυτά, δόθηκαν συστάσεις για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών ενώ, όπου κρίθηκε απαραίτητο, απεστάλησαν έγγραφα προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες των σχολείων προκειμένου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων, όπως για παράδειγμα της ύδρευσης, της αποχέτευσης αλλά και επισκευαστικών εργασιών.

'Ελεγχοι έγιναν, επίσης, σε τριάντα κυλικεία σχολείων, στους υπεύθυνους των οποίων έγινε ενημέρωση για την ισχύουσα νομοθεσία και δόθηκαν συστάσεις για περαιτέρω βελτίωση των υγειονομικών όρων λειτουργίας τους.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής μας. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν οι έλεγχοι στον ευαίσθητο χώρο των σχολείων. Ήδη οι επόπτες Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς ελέγχους στα σχολικά συγκροτήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι που η μέχρι σήμερα εικόνα τόσο στις σχολικές αίθουσες και τους βοηθητικούς χώρους των σχολείων όσο και στα σχολικά κυλικεία είναι η ενδεδειγμένη, πλην λίγων εξαιρέσεων» τόνισε σε δηλώσεις τους ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.