Υγιεινή και γευστικότατη κρέμα γιαουρτιού με σύκα και βρώμη!

Honeyed Fig Trifle with Goat Cheese Mascarpone Yogurt Cream

Μια νοστιμότατη και υγιεινή πρόταση για κάθε ώρα της ημέρας.  Οικονομικά και εύκολα έχετε ένα άκρως δροσερό, ελαφρύ και γευστικό έδεσμα που θα σας ενθουσιάσει!

Για 4 μερίδες θα χρειαστούμε:

Για την κρέμα:

300 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

35γρ. ζάχαρη άχνη

Για το μπισκότο βρώμης:

75γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

75γρ. βρώμη

50γρ. μαργαρίνη

50γρ. καστανή ζάχαρη

5ml ελαιόλαδο για επάλειψη

Για το γαρνίρισμα:

500γρ. μάνγκο καθαρισμένο κομμένο σε μικρούς κύβους

6 σύκα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη βρώμη και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τα χέρια στο μείγμα και ανακατεύουμε ζυμώνοντας. Έπειτα ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, ανακαταεύουμε με ένα κουτάλι και ξαναζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά. Σε ένα ταψί διαστάσεων 25-30εκ. απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα βρώμης και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15′ στην προτελευταία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια. Έπειτα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντυγί. Ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα το γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε πρώτα με μια κουτάλα και μετά με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 3′ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε 4 ποτήρια σερβιρίσματος, τοποθετούμε στη βάση κομμάτια από το μπισκότο βρώμης, από πάνω κομματάκια από το μάνγκο και σύκα, έπειτα μοιράζουμε πάνω από τα φρούτα την κρέμα και γαρνίρουμε με σύκα κομμένα και μάνγκο!

Tip. Αν θέλουμε το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγη τριμμένη σοκολάτα ή 1-2 μπισκότα.