Αρχική Νέα Υπ. Δικαιοσύνης: Επείγουσα η ρύθμιση για κοινή επιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο

Υπ. Δικαιοσύνης: Επείγουσα η ρύθμιση για κοινή επιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο

how-divorce-affects-childrenO φορέας ΓΟΝ.ΙΣ. συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, για να του εκθέσει εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά χωρισμένων οικογενειών. Ο φορέας έθεσε την πάγια θέση του και τις προτάσεις του για την από κοινού άσκηση της επιμέλειας, καθώς και για τα οικογενειακά δικαστήρια, με τον υπουργό από την πλευρά του να επισημαίνει ότι η αποκλειστική επιμέλεια δημιουργεί εντάσεις και εν τέλει βία.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θεωρεί τη ρύθμιση του ζητήματος της κοινής επιμέλειας Επείγουσα.

"Μετά την ικανοποιητική συνάντηση αναμένουμε με ενδιαφέρον την προώθηση αντίστοιχων σχεδίων νόμου και θα είμαστε παρόντες σε κάθε πρωτοβουλία για την ριζική τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου στη χώρα μας, συμβάλλοντας με τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας την ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία του φορέα μας μετά από τόσα χρόνια εθελοντικής προσφοράς", αναφέρει η Γονεϊκή Ισότητα για το Παιδί.

Εξομολόγηση: Η επιμέλεια δεν κάνει τον μπαμπά

Μπορώ με ένδικα μέσα να υποχρεώσω τον πρώην σύζυγό μου να τηρεί την επικοινωνία του με τα παιδιά;

Ευκολότερο το συναινετικό διαζύγιο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.