Υπ. Παιδείας: Οι σχολικές εκδρομές επιστρέφουν – Δείτε τι θα ισχύσει εφεξής

Υπ. Παιδείας: Οι σχολικές εκδρομές επιστρέφουν - Δείτε τι ισχύει εφεξής

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοινώνει ότι επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

Έτσι θα γίνονται από δω και στο εξής οι εκδρομές

Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί .

Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Στις μαθητικές εκδρομές θα μπορούν να συμμετέχουν ως συνοδοί και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε ισχύ. Ωστόσο , σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους  εκπαιδευτικούς, όπως για παράδειγμα δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, καθώς και τα επιμέρους εξειδικευμένα μέτρα που ισχύουν σε άλλους χώρους  για μη εμβολιασμένους.

Διαβάστε επίσης:

«Ο 8χρονος γιος μου έχει παιδικό Αλτσχάιμερ… Μετά βίας με αναγνωρίζει»

Φόβοι για 40 παιδιά που «χάθηκαν» από σχολεία της Αττικής – Δεν βρέθηκαν ούτε στα σπίτια τους

Kώστας Κρομμύδας: “Δεν δεχόμαστε να πνίγονται παιδικά χαμόγελα στην άβυσσο κάθε σκοτεινής ψυχής”