Αρχική InfoSchool Δημοτικό Υπ. Παιδείας: Τι αλλάζει σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από την επόμενη σχολική χρονιά

Υπ. Παιδείας: Τι αλλάζει σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από την επόμενη σχολική χρονιά

Αύριο στη Βουλή εκτός από το σύστημα των προσλήψεων 15.000 μόνιμων δασκάλων θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση η τροπολογία που αφορά τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Ειδικότερα, βάσει της τροπολογίας προτείνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 τα νηπιαγωγεία και η Α`Δημοτικού, από 25 μαθητές θα πάνε στους 22.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς η μείωση του αριθμού μαθητών στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου στα Δημόσια Σχολεία. Υπνεθυμίζεται ότι το εκπαιδευτικό κίνημα διαχρονικά παλεύει για: 1 εκπαιδευτικός προς 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο, 1 εκπαιδευτικός προς 20 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο, 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές στα μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.