Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Υπέροχη ψηφιδωτή βιβλιοθήκη στο Μεξικό: CENTRAL LIBRARY – MEXICO CITY, MEXICO

Υπέροχη ψηφιδωτή βιβλιοθήκη στο Μεξικό: CENTRAL LIBRARY – MEXICO CITY, MEXICO

48-UNAM-Central-Library-Mexico-City-Mexico

Το υπέροχο κτίριο της Κεντρική Βιβλιοθήκης, είναι αναμφισβήτητα το πετράδι στο στέμμα της πανεπιστημιούπολης Ciudad Universitaria στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού στην Πόλη του Μεξικού.

Ολοκληρώθηκε το 1952. Το κτίριο - είναι  σχεδιασμένο από τους Gustavo Saavedra και Juan Martínez de Velasco - κατέχει περίπου 400.000 βιβλία.

2

Ωστόσο, είναι περισσότερο γνωστό για το εξαιρετικό ψηφιδωτό του Μεξικανού Juan O'Gorman, που αφηγείται την ιστορία της χώρας, στην εξωτερική όψη του κτιρίου!

Ίσως προκαλεί έκπληξη, όμως κανένα κομμάτι από τις ψηφίδες των ψηφιδωτών δεν είναι βαμμένο! Ο Juan O’Gorman ταξίδεψε σε όλο το Μεξικό για να βρει τις έντονα χρωματιστές πέτρες και να σχεδιάσει την υπέροχη ψηφιδωτή πρόσοψη!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.