Αρχική InfoSchool Λύκειο Υπό κατάληψη το γυμνάσιο και το λύκειο Μεγαλόπολης

Υπό κατάληψη το γυμνάσιο και το λύκειο Μεγαλόπολης

katalipsiΥπό κατάληψη για δεύτερη ημέρα βρίσκονται, το γυμνάσιο και το λύκειο Μεγαλόπολης ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις διατάξεις για το νέο λύκειο.

Ταυτόχρονα όμως, εκείνο που πυροδότησε την απόφαση για κατάληψη, είναι η μη διαγραφή των απουσιών στους μαθητές που δεν προσήλθαν στα απογευματινά μαθήματα, προ περίπου είκοσι ημερών, όταν για δύο ημέρες, οι μαθητές είχαν καταλάβει το σχολείο τους και η διεύθυνση εκπαίδευσης όρισε να γίνουν μαθήματα το απόγευμα σε αίθουσες του δημοτικού σχολείου της πόλης, τα οποία αν και πραγματοποιήθηκαν είχαν ελάχιστη συμμετοχή μαθητών.

Έπειτα από τη χθεσινή κατάληψη, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Δράκος Κανέλλος, με επείγον έγγραφό της η διεύθυνση εκπαίδευσης, ζήτησε από τον δήμο Μεγαλόπολης να δώσει άδεια, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν απογευματινά μαθήματα των υπό κατάληψη σχολείων, σε αίθουσες του ΕΠΑΛ και του δημοτικού σχολείου Μεγαλόπολης.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας, ύστερα από διαβούλευση που είχε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής με την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη και με δεδομένο, ότι το απόγευμα δεν μπορούν να μετακινηθούν οι μαθητές των χωριών στην πόλη, απάντησε αρνητικά και δεν έδωσε άδεια να πραγματοποιηθούν απογευματινά μαθήματα.

Εντούτοις, εντός της ημέρας θα συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα αν θα παράσχει ή όχι, άδεια στη διεύθυνση εκπαίδευσης για απογευματινά μαθήματα των υπό κατάληψη σχολείων σε άλλα διδακτήρια της πόλης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.