Αρχική InfoMommy Προτάσεις Αγοράς Υποφέρω από σπαστική κολίτιδα. Μήπως τα προβιοτικά θα με βοηθούσαν;

Υποφέρω από σπαστική κολίτιδα. Μήπως τα προβιοτικά θα με βοηθούσαν;

περίοδοςΑν και δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία για τη ριζική αντιμετώπιση της σπαστικής κολίτιδας ή αλλιώς του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, η πιο συχνή θεραπευτική προσέγγιση είναι να μειωθεί η ένταση και η συχνότητα των συμπτωμάτων. Ένας τρόπος για να ανακουφιστούμε είναι η συμπληρωματική χορήγηση προβιοτικών, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετική δράση στα συμπτώματα του συνδρόμου, σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών μελετών.

Στους περισσότερους ασθενείς με το σύνδρομο εμφανίζεται αλλαγή στη φυσιολογική σύσταση της εντερικής χλωρίδας και ως αποτέλεσμα ο αριθμός των ωφέλιμων προβιοτικών μειώνεται και αυξάνεται ο αριθμός των παθογόνων. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που κατοικούν στο γαστρεντερικό μας σύστημα και είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό μας, αφού δρουν ως φραγμός σε παθογόνους μικροοργανισμούς στο έντερο και συμβάλλουν στη μείωση της παραγωγής αερίων και της εμφάνισης διάρροιας.

Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να προσλάβει κανείς προβιοτικά είναι μέσω ειδικών συμπληρωμάτων που εξασφαλίζουν την ακέραιη μεταφορά τους μέσα από το γαστρεντερικό σύστημα, καθώς ο τρόπος παρασκευής τους επιτρέπει να φτάσουν ανέπαφα τα βακτήρια σε μορφή κόκκων στο έντερο, προστατευόμενα από τα οξέα του στομάχου.

enteroactin

Η φόρμουλα Enteroactin είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση τους γαλακτοβακίλλους, το οποίο βελτιώνει την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Περιέχει δύο είδη φιλικών μικροβίων προς αποφυγή υπερμολύνσεων. Αποτελείται από «ενεργούς σπόρους» που παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή στη γαστρική οξύτητα και δεν επηρεάζονται ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες. Εποικίζουν την εντερική χλωρίδα και βοηθούν στην εντερική δυσβίωση. Προβλήματα δυσκοιλιότητας ή διάρροιας αποκαθίστανται με την αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας.

Η φόρμουλα Enteroactin μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί σαν τοπική θεραπεία στη κολπική δυσβίωση (σε επαναλαμβανόμενες μυκητιάσεις) αλλά και στα φουσκώματα που προκαλούν οι τροφικές δυσανεξίες. Για τη χορήγηση σε παιδιά συνιστάται το άνοιγμα της κάψουλας και η λήψη του περιεχομένου απευθείας από το στόμα ή η αραίωση του σε γάλα ή χυμό φρούτων και η χορήγηση εντός μισής ώρας.

Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter