- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Υπολειτουργεί το 5ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης: Ελλείψεις δασκάλων στην πρωινή βάρδια – Χωρίς Ολοήμερο

Υπολειτουργεί το 5ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης: Έξαλλοι οι γονείς για την έλλειψη εκπαιδευτικών

“Ενώ η υπουργός Παιδείας και όλο το σύστημα διαφημίζει το νέο διευρυμένο και αναβαθμισμένο ολοήμερο σχολείο στο 5ο Δημοτικό [2] για τις μισές τάξεις δεν ισχύει καν το ολοήμερο και για τις υπόλοιπες τάξεις ισχύει έως τις 16:00”, κάπως έτσι ξεκινά το μήνυμα που λάβαμε από γονέα του εν λόγω σχολείου, η οποία ζητά να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα που μεγάλη μερίδα των γονιών αντιμετωπίζει, ελπίζοντας έτσι να βρεθεί μια λύση.

Γεγονός είναι, ότι δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων στο 5ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης, στο πρόγραμμα του Ολοημέρου δεν έχουν ακόμα ενταχθεί οι μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης με αποτέλεσμα να σχολούν στις 13:15 και οι εργαζόμενοι γονείς τους να βρίσκονται σε απόγνωση.

“Πληρώνουμε για να παραλαμβάνουν τα παιδιά μας από το σχολείο”

“Έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση στην οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή”, γράφει η μητέρα. “Δείξαμε κατανόηση, αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο να μας συμβουλεύουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και η διεύθυνση του σχολείου να παίρνουμε τηλέφωνο κατ’ιδίαν οι γονείς στην ΠΥΣΠΕ για να γκρινιάζουμε μπας και μας λυπηθούν”.

Και συνεχίζει: “Εγώ προσωπικά έχω μιλήσει με την Δ’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μου είπαν να κάνω υπομονή. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει επιπλέον υπομονή για ένα γονέα που επιβαρύνεται καθημερινά με το να πληρώνει για να του παραλαμβάνουν το τέκνο του.”

Να σημειωθεί, ότι πολλά από αυτά τα παιδιά, όταν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα φύλαξης, επιστρέφουν από το σχολείο μόνα τους στο σπίτι, με ό,τι κινδύνους μπορεί να ενέχει αυτό. Και “φως” ακόμα δεν βλέπουν οι γονείς.

“Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”

Το Infokids.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, ο οποίος ανέφερε, ότι για το πρόβλημα δεν ευθύνεται η διεύθυνση του σχολείου που ζητά καθημερινά κάλυψη των θέσεων από τη Δ’ Διεύθυνση, λαμβάνοντας την απάντηση: “Δεν έχουμε δασκάλους να σας στείλουμε. Περιμένουμε τον β’ γύρο τοποθετήσεων”.

“Το πρόβλημα του σχολείου μας είναι, ότι για διάφορους λόγους λείπουν πολλοί εκπαιδευτικοί. Π.χ. μια δασκάλα είχε ένα ατύχημα, εξαιτίας του οποίου θα παραμείνει τουλάχιστον για έναν μήνα σε άδεια (πιθανώς και για περισσότερο), με αποτέλεσμα οι ώρες της δασκάλας αυτής να αναπληρώνονται από εκπαιδευτικούς που είχαν το Ολοήμερο (γιατί βάσει νόμου πρέπει πρώτα να καλύπτεται το πρωινό πρόγραμμα και μετά το Ολοήμερο). Και οι ώρες του Ολοημέρου που είχε η ίδια να μην καλύπτονται καν. Δεν τίθεται θέμα καν για το διευρυμένο Ολοήμερο [3], μέχρι τις 17:30, για το οποίο έχουμε πολλές συμμετοχές, αφού κανένας δάσκαλος δεν έχει έρθει ακόμα γι’αυτόν τον σκοπό” λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων.

Αλέξανδρος Κόπτσης: “Την Παρασκευή θα προσληφθούν πάνω από 5.000 αναπληρωτές”

Όσο για το πότε θα γίνουν αυτές οι τοποθετήσεις, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το alfavita.gr με τον  Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρο Κόπτση, “η B’ φάση αναπληρωτών γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και μόνο εάν υπάρξουν απρόπτα (πχ κάποιο τεχνικό πρόβλημα) θα μεταφερθεί η ανακοίνωση την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Στην πρώτη περίπτωση η ανάληψη υπηρεσίας των προσληφθέντων αναπληρωτών θα γίνει στις 2 και στις 3 Οκτωβρίου ενώ στη δεύτερη στις 4 και 5 Οκτωβρίου.“

Μένει να το δούμε…

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμα:

Το ασημένο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ελληνίδες μαθήτριες στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης  [4]

Ετοιμάστε ταξίδι μοναχά για πάρτι τους: Μέχρι τον Μάρτιο 2023 τα παιδιά με την Aegean ταξιδεύουν δωρεάν! [5]

«Κλείδωσε» η μετεγγραφή Ελλήνων φοιτητών από την Ουκρανία στην Ελλάδα – Οι νέες ρυθμίσεις του υπ. Παιδείας [6]