Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών «Ύποπτη» για ωτίτιδες η πιπίλα

«Ύποπτη» για ωτίτιδες η πιπίλα

baby-with-pacifierΜπορεί η πιπίλα να βοηθάει το μωρό σας να κοιμηθεί και να σας απαλλάσσει από το βρεφικό κλάμα, όμως η συνήθεια αυτή δεν είναι και τόσο αθώα καθώς Ολλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πιπίλα ευθύνεται για την προδιάθεση που παρουσιάζουν πολλά βρέφη να εμφανίζουν λοιμώξεις των αυτιών.

Έπειτα από 5 χρόνια ερευνών σε δείγμα 500 παιδιών, παιδίατροι από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος επαναλαμβανόμενης λοίμωξης των αυτιών ήταν σχεδόν διπλάσιος για τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν πιπίλα.

Όπως εξηγούν, η μακρά χρήση πιπίλας επιτρέπει στα βακτήρια να μετοικίσουν ευκολότερα από τις εκκρίσεις της μύτης στο μέσο ους και να αποτελέσει έτσι αιτία για την πρόκληση οξείας μέσης ωτίτιδας. Υπογραμμίζουν δε ότι οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση πιπίλας εφόσον υπάρχει διάγνωση μέσης ωτίτιδας, ώστε να προλαμβάνεται το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενης λοίμωξης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.