Υπόθεση Ανθής Λινάρδου: Τι λένε οι δύο πλευρές για την επιμέλεια των παιδιών και τα στοιχεία της δολοφονίας

Καθημερινός αγώνας για μια ομαλή και υγιή μετάβαση των παιδιών στο νέο περιβάλλον γίνεται από την οικογένεια της Ανθής Λινάρδου. Οι γονείς της Ανθής, τηρούν κατά γράμμα ότι τους λένε οι ειδικοί, έτσι ώστε αυτό, να λειτουργήσει θετικά προς τα παιδιά. Η προτεραιότητά τους αυτή τη στιγμή είναι τα παιδιά. Μάλιστα, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, οι γονείς της Ανθής εφόσον το προτείνουν αυτό οι παιδοψυχολόγοι, θα κρατήσουν τη γέφυρα επικοινωνίας με την οικογένεια του κατηγορούμενου αναφέρει το Kozanilife.gr. Τα παιδιά, βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, σύμφωνα με την ίδια και «παρόλο το μικρό της ηλικίας τους, δεν τους επιτρέπει να έχουν πλήρη αντίληψη του τι έχει συμβεί, έχουν την αίσθηση της απουσίας των γονιών τους και ότι κακό έχει συμβεί».

Η πλευρά του Τάσου Τσιουχάρα: «Εμείς, θα ζητήσουμε την επιμέλεια των παιδιών, εφόσον αυτό μας το υποδείξει παιδοψυχίατρος και είναι για το συμφέρον των παιδιων».
Το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου ο δικηγόρος του 40χρονου, Α. Κουλιούφας, επισκέφτηκε παιδοψυχίατρο, προκειμένου να τον συμβουλευτεί για την επιμέλεια των παιδιών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο: «Εμείς, την επιμέλεια των παιδιών θα τη διεκδικήσουμε εφόσον αυτό μας το υποδείξει η παιδοψυχίατρος.Θα ακολουθήσουμε πιστά τις γραμμές των ειδικών για το καλό των παιδιών και το συμφέρον τους.Το Βελβεντό είναι ιδανικό σαν χώρος για το μεγάλωμα των παιδιών.Θέλω να βρω μία φόρμα επικοινωνίας του παππού και της γιαγιάς με τα παιδιά. Ήδη υπάρχει μία εξαιρετική επικοινωνία με την κ.Σαββίδου, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα πλαίσιο επικοινωνίας, μεταξύ των παιδιών και της οικογένειας στο Βελβεντό, εφόσον είναι κατ” υπόδειξη των ειδικών και έπειτα με τον πατέρα». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του φερόμενου ως δράστη, ο κατηγορούμενος, έχει πλήρως κατανοήσει το μέγεθος της πράξης του, δηλώνει μεταμέλεια και εκφράζει την επιθυμία να δει πάση θυσία τα παιδιά του…

Επίσης, ο κ. Κουλιούφας, εξέφρασε την επιθυμία του να αποκαταστήσει την παρανόηση μίας δήλωσής του και μας είπε χαρακτηριστικά :

«Ουδέποτε δικαιολόγησα την πράξη του Αναστάσιου και παρανοήθηκε η δήλωση μου. Αυτό που δήλωσα είναι, ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που αφηνίασε ο κατηγορούμενος, να το ξεκαθαρίσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την πράξη του, η πράξη του είναι αδικαιολόγητη. Η εγκληματική πράξη είναι πάντα καταδικαστέα. Τα στοιχεία που αναφέρω, αποδεικνύουν την εν βρασμώ ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο κατηγορούμενος εκείνη τη στιγμή. Και εγώ και ο πατέρας του, καταδικάζουμε την πράξη του, αλλά και την απόκρυψή της. Διπλό λάθος…»

Έχουμε πει στον Αναστάσιο, ότι θα έπρεπε από την αρχή να παραδοθεί στις αρχές, ο λόγος που δεν το παραδόθηκε μέσα στον παραλογισμό του, νόμισε πώς με αυτό τον τρόπο, να αποκρύψει την αλήθεια, θα προστατέψει τουλάχιστον τα παιδιά του και θα τα κρατήσει μαζί του».

Στη συνέχεια της επικοινωνίας μας ο κ. Κουλιούφας μας είπε, ότι ο κατηγορούμενος, έχει πλήρως κατανοήσει το μέγεθος της πράξη του, δηλώνει μεταμέλεια και εκφράζει την επιθυμία να δει πάση θυσία τα παιδιά του.