Υπόθεση μικρής Μαντλίν: Στην Ελλάδα το «κλειδί» για την εξαφάνιση της

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η υπόθεση της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το διαμέρισμα που έμενε με την οικογένειά της στην Praia da Luz της Πορτογαλίας. Αυτή τη φορά οι έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού στρέφονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», η βρετανική αστυνομία ανέπτυξε συνεργασία με την ΕΛΑΣ για την εξέταση ενός 46χρονου Γερμανού που έχει συλληφθεί και προσδιορίζεται ως σημαντικός και αξιόπιστος μάρτυρας στο θρίλερ με τη μικρή Μαντλίν. Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Scotland Yard συνάντησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο στην Αθήνα και άντλησε κρίσιμα στοιχεία για την τύχη του κοριτσιού.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος Γερμανός, που έχει τόπο κατοικίας τη Γαλλία, είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα, όταν προσπάθησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες από την Αφρική. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί και το 2015 στη Θεσσαλονίκη όταν είχε έρθει πάλι στην Ελλάδα για διακοπές. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά χρόνων και πέντε μηνών. Έμεινε κρατούμενος στις φυλακές Χανίων, από όπου επικοινωνούσε με τα μέλη της «Grange» της Scotland Yard, της επιχείρησης με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με την τύχη της μικρής Μαντλίν.

Σε δηλώσεις στο «Βήμα της Κυριακής» ο 46χρονος σημείωσε: «Συναντήθηκα προ μερικών ημερών με κλιμάκιο της Scotland Yard που ήρθε στην Αθήνα. Δίνω σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση. Τις ημέρες που εξαφανίστηκε η Μαντλίν ήμουν κι εγώ σε γειτονικό σημείο στη συγκεκριμένη επαρχία της Πορτογαλίας. Είχα και τότε επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία, όμως η έρευνα είχε εγκαταλειφθεί. Τώρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Scotland Yard για όσα γνωρίζω. Καταλαβαίνετε ότι για να έρθουν εδώ να με συναντήσουν συμβαίνει κάτι σοβαρό. Όμως, έχω ρητή απαγόρευση να πω οτιδήποτε σε οποιονδήποτε. Η συνεργασία μου με την αγγλική αστυνομία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες».