Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Υποβλήθηκε σε αφαίρεση όγκου και ετοιμάζεται για τα πρώτα του Χριστούγεννα!

Υποβλήθηκε σε αφαίρεση όγκου και ετοιμάζεται για τα πρώτα του Χριστούγεννα!

243310EA00000578-0-image-a-7_1419186504600Ένα μωράκι που γεννήθηκε με έναν όγκο γύρω από την καρδιά και τους πνεύμονες πρόκειται να γιορτάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα, χάρη σε μια σωτήρια επέμβαση σε ηλικία μόλις 11 ημερών! Πιο συγκεκριμένα, ο μικρός Finley Ardley γεννήθηκε με ένα λεμφαγγείωμα, το οποίο εάν είχε αφεθεί χωρίς θεραπεία θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στους πνεύμονές του και τελικά να τον πνίξει.

Οι γονείς του μωρού έμαθαν για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν μια σκιερή μάζα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος ρουτίνας στις 28 εβδομάδες της κύησης. Μια μαγνητική τομογραφία αργότερα "ταύτισε" τη μάζα με λεμφαγγείωμα, αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης του Finley και το πώς αυτή θα τον επηρέαζε, θα μπορούσε να καθοριστεί μόνο μετά τον τοκετό.

243311DA00000578-0-image-m-11_1419186580959Τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τη γέννησή του, ο Finley από το Ηνωμένο Βασίλειο έπρεπε να παλέψει για τη ζωή του, μην αφήνοντας άλλη επιλογή στους γιατρούς στο Νοσοκομείο Freeman στο Newcastle από το να προχωρήσουν στην αφαίρεση του όγκου.

"Οι τελευταίες δέκα εβδομάδες της εγκυμοσύνης μου ήταν τρομακτικές! Μόλις ο Finley γεννήθηκε και εντοπίστηκε ο όγκος, οι γιατροί μας είπαν ότι ποτέ πριν δεν είχαν αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό. Ήταν προφανές ότι ο μικρός μας αγωνιζόταν για να αναπνεύσει και ύστερα από 11 ημέρες -όταν τα επίπεδα οξυγόνου του είχαν πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα- αποφασίστηκε ότι έπρεπε επειγόντως να εγχειριστεί", αναφέρει η μητέρα του μικρού Finley.

2433111A00000578-0-image-a-17_1419186799522Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τον όγκο και ο μικρούλης μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων, όπου ανάρρωσε πλήρως κι έπειτα από πέντε ημέρες ήταν σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του.

"Ήταν σπαρακτικό να βλέπουμε τον γιο μας αναίσθητο στο χειρουργικό τραπέζι. Πολλές σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μας εκείνη τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης ότι θα ήταν ίσως η τελευταία φορά που θα τον βλέπαμε. Η επέμβαση κράτησε πάνω από τρεις ώρες και παρά τις επιπλοκές, ο μικρούλης μας κατάφερε να επιβιώσει. Πρόκειται για ένα χαμογελαστό και υγιές μωρό και είμαστε ευγνώμονες που θα περάσουμε τα πρώτα του Χριστούγεννα όλοι μαζί!", δήλωσαν οι ευτυχισμένοι γονείς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.