Αρχική InfoSchool Δημοτικό Υπουργείο Παιδείας: Δεν υπάρχει κατάλογος στα σχολεία με υποχρεωτικά σχολικά είδη

Υπουργείο Παιδείας: Δεν υπάρχει κατάλογος στα σχολεία με υποχρεωτικά σχολικά είδη

school-suppliesΔεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία η σύνταξη καταλόγου από τους δασκάλους και η διανομή της προς τους μαθητές με τα υλικά που πρέπει να πάνε στο σχολείο, ιδίως που αυτά τα υλικά βαρύνουν πλέον σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Μπορεί να έχει γίνει κανόνας, με την έναρξη του σχολικού έτους οι δάσκαλοι να δίνουν στους μαθητές λίστες με τα σχολικά υλικά (χαρτί A4, ψαλίδια, κόλλες, ντοσιέ, χαρτιά χειροτεχνίες, κουτιά αποθήκευσης κλπ) που πρέπει να προμηθευτούν οι οικογένειες τους για να τα πάνε στο σχολείο αλλά από έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνεται.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και διαβιβάστηκε στη Βουλή με αφορμή καταγγελίες του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων ότι παραδίδεται στους μαθητές λίστα με διάφορα σχολικά είδη υψηλού κόστους.

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στην οποία έχει περιληφθεί η ανακοίνωση του συγκεκριμένου Συλλόγου Πολυτέκνων. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας είναι αδύνατο, ιδίως για οικογένειες με τρία ή τέσσερα παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις να έχουν αυτή την επιβάρυνση. Στο απαντητικό του έγγραφο, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου αναφέρεται στις σαφείς οδηγίες που δόθηκαν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου προς όλους τους εκπαιδευτικούς "να μην προβαίνουν στη σύνταξη και διανομή σχολικών λιστών προς τους μαθητές και τους γονείς αυτών, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σχετικά από την κείμενη νομοθεσία που αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.