Αρχική InfoSchool Λύκειο Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά τις διαδικασίες οργάνωσης των Πανελλαδικών

Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά τις διαδικασίες οργάνωσης των Πανελλαδικών

Σε επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις προέβη το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, λόγω της ιδιαιτερότητας της φετινής χρονιάς, κατά την οποία θα υπάρξει διπλό εξεταστικό σύστημα. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των Ελλήνων του εξωτερικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μειώνονται κατά ένα τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι ήδη γνωστό, τα μαθήματα φέτος θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: τα μαθήματα του παλιού συστήματος, τα μαθήματα του καινούριου συστήματος και τα κοινά μαθήματα. Παράλληλα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου, θα χωριστούν και οι 104.000 υποψήφιοι: Οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος θα εξεταστούν, μεν, σε κοινά εξεταστικά κέντρα, σε κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα. Άλλος ένας διαχωρισμός θα γίνει με τους υποψήφιους των ημερήσιων και των εσπερινών λυκείων.

Γενικά, η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες των κέντρων θα γίνει πρώτα κατά νέο-παλαιό σύστημα και στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα διαχωριστούν κατά λύκειο, κατά μάθημα και αλφαβητικά για το νέο σύστημα και αντίστοιχα για το παλιό. Επίσης, όλοι οι προφορικά εξεταζόμενοι είτε του νέου συστήματος είτε του παλιού θα εξεταστούν σε κοινά κέντρα.

Πάντως, αναμένεται αναλυτικότερη σχετική εγκύκλιος, σύμφωνα με το υπουργείο. Το υπουργείο προχώρησε επίσης σε αλλαγές σε ό,τι αφορά στην εξέταση των μαθητών της ομογένειας. Πλέον, οι Έλληνες του εξωτερικού θα εξετάζονται σε τέσσερα και όχι σε πέντε μαθήματα, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, την Ιστορία, τα Λατινικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών θα εξεταστούν στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία και τη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.), το μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Α.Ε.Π.Π.) και τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Όπως συνεπάγεται, αλλάζουν και οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων, σε σχέση με τα προηγούμενα ισχύοντα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter