Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Ζαλάδες και ίλιγγοι στην εγκυμοσύνη

Ζαλάδες και ίλιγγοι στην εγκυμοσύνη

Dizzy-Spells-During-Pregnancy-1001_l_4db1ed79c56a3f44

Γράφει ο Αρμενιάκος Αλέξανδρος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ο ίλιγγος και η τάση λιποθυμίας μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης. Στην εγκυμοσύνη υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία αίματος στην μήτρα και στα κάτω άκρα.Πολλές φορές υπάρχει ανεπάρκεια ανεφοδιασμού σε αυτό το γρήγορα επεκτεινόμενο κυκλοφορικό σύστημα. Η στάση του αίματος στη μήτρα και τα κάτω άκρα και η αδυναμία επαναφοράς του στην καρδιά μπορεί να δημιουργήσει ίλιγγο ή και λιποθυμία.

Μια άλλη αιτία για τους ιλίγγους και τις ζαλάδες είναι τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε μια φυσιολογική γυναίκα, τα επίπεδα του σακχάρου κυμαίνονται από 80 έως 120mg/dl.

Κατά την εγκυμοσύνη, οι φυσιολογικές τιμές του σακχάρου είναι 70 έως 90mg/dl λόγω της μεγάλης απορρόφησής του από το έμβρυο. Γι αυτό πρέπει να λαμβάνετε μικρά και συχνά γεύματα διατηρώντας το σάκχαρο σε ισορροπία χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις.

Άλλη πιθανή αιτία ιλίγγου μπορεί να είναι η αφυδάτωση λόγω των εμετών. Συνιστάται η λήψη 8 έως 12 ποτηριών νερό ημερησίως. Εκτός από τις φυσικές προσαρμογές του σώματος για την εγκυμοσύνη οι ίλιγγοι θα μπορούσαν να είναι ένδειξη αναιμίας. Γι αυτό, ενημερώστε τον γιατρό σας στην επόμενη επίσκεψη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.