Ζαχαράκη: “Αν αποφασιστεί η χρήση μάσκας στα σχολεία, τα παιδιά θα πρέπει να προσαρμοστούν”

Oι συζητήσεις για τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου ώστε να εξασφαλιστεί η προάσπιση της υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζονται με τις οριστικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν στα τέλη Αυγούστου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ ερωτηθείσα για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία ανέφερε ότι  ομόφωνα αποφασίστηκε από την επιτροπή το άνοιγμα των σχολείων με όσα μέτρα χρειαστεί να ληφθούν. Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Κανονική επαναλειτουργία με μέτρα ή εκ περιτροπής. «Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί.», τόνισε.

Θα αποφασιστεί η χρήση μάσκας στα σχολεία;

Αναφορικά με το αμφιλεγόμενο ζήτημα για το αν τελικά οι μαθητές επιστρέφοντας στα θρανία θα κληθούν να φοράνε μάσκα, η υφυπουργός ανέφερε ότι αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

«Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι.», είπε η κα Ζαχαράκη.

Παπαχρήστος (γ.γ. της ΟΛΜΕ): Είμαστε στο σκοτάδι με την επανέναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Είμαστε στο σκοτάδι αναφορικά με την επανέναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε ότι υπάρχουν σενάρια για εκ περιτροπής διδασκαλία και εκ αποστάσεως εκπαίδευση ενώ είπε ότι οι εκπαιδευτικοί θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Σημείωσε επίσης πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα εάν απειληθεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.