Ζαχαράκη: Το επιδημιολογικό φορτίο θα κρίνει τις αποφάσεις για ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας 73 σχολικές μονάδες και τάξεις έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι γονείς αγωνιούν μήπως οι μαθητές νοσήσουν ενώ οι λοιμωξιολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά της νόσου.

Από πλευράς του ο Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την πορεία του ιού στη χώρα μας τόνισε ότι σε 14.060 σχολεία μόλις σε 58 είχε υπάρξει κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσει είτε το σχολείο αυτό, είτε τμήμα αυτού.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεοπτική της εμφάνιση στην ΕΡΤ  ερωτηθείσα για το ποιο είναι το όριο που υπάρχει και που θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολείων ξεκαθάρισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί πλήρως και αποκλειστικά από τις εισηγήσεις της επιτροπής και ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για τη λειτουργία τους.

“Παραμένουμε σε επιφυλακή και παρατηρούμε το κάθε κρούσμα ξεχωριστά” ξεκαθάρισε η υφυπουργός.