Αρχική Νέα Ζήτημα εθνικής προτεραιότητας η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Βρετανία

Ζήτημα εθνικής προτεραιότητας η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Βρετανία

child-abuse-images-51101Ζήτημα εθνικής προτεραιότητας θα χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, τοποθετώντας τη στο ίδιο επίπεδο με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Κάμερον πρόκειται να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για την πρόληψη της συστηματικής κακοποίησης παιδιών, μετά από αποκαλύψεις που έχουν κλυδωνίσει τη χώρα ότι τουλάχιστον 1.400 ανήλικα παιδιά έχουν κακοποιηθεί στο Ρόδερχαμ της βόρειας Αγγλίας από συμμορίες που απαρτίζονται κυρίως από Ασιάτες.

Χαρακτηρίζοντας τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ως ζήτημα εθνικής προτεραιότητας, θα έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία των ανηλίκων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κάμερον.

«Νιώθουμε τρομοκρατημένοι με την κακοποίηση που υπέστησαν τόσα νεαρά κορίτσια στο Ρόδερχαμ και σε άλλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα», αναμένεται να υποστηρίξει ο Κάμερον. «Τα παιδιά αυτά αγνοήθηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις τους καταλογίστηκαν ακόμα και ευθύνες και έμαθαν να κρύβονται – συχνά εξαιτίας της παραπλανητικής αίσθησης της πολιτικής ορθότητας.

Η κουλτούρα άρνησης που τα απογοήτευσε τόσο άσχημα θα πρέπει να εξαλειφθεί». Η κυβέρνηση έχει διατάξει έρευνα σχετικά με την κακοποίηση παιδιών και το ενδεχόμενο δημόσια πρόσωπα να κάλυπταν τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Χθες, η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες κατά 10 ανδρών σε σχέση με σεξουαλικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και της κακοποίησης ανήλικων παιδιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.