Αρχική Παιδικά Εργαστήρια "Ζωγραφίζω την πόλη μου": Ξεκινά ο νέος κύκλος εικαστικών εργαστηρίων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (από 29/3)

"Ζωγραφίζω την πόλη μου": Ξεκινά ο νέος κύκλος εικαστικών εργαστηρίων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (από 29/3)

paul-cc3a9zanne-03Στο κύκλο εικαστικών εργαστηρίων "Ζωγραφίζω την πόλη μου" που ξεκινά το Σάββατο 29 Μαρτίου τα παιδιά ηλικίας 8-13 ετών θα ασχοληθούν με τον ορίζοντα και την νεκρή φύση. Μέσα από τα έργα των Paul Cezanne και David Hockney, τα παιδιά θα μάθουν πώς, δυο πολύ γνωστοί καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, αντιμετωπίζουν την νεκρή φύση και πως αποτυπώνουν τον ορίζοντα στις συνθέσεις τους.

Με μολύβι, κάρβουνο, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και τέμπερες, θα ζωγραφίσουν συνθέσεις από διάφορα αντικείμενα και φυτά, που θα επιλέξουν τα ίδια και θα βρίσκονται μέσα στο εργαστήριο. Θα μάθουν έτσι να συγκρίνουν και να αποδίδουν τις διαφορές που έχουν τα αντικείμενα, όσο αφορά τον όγκο και το μέγεθός τους, όταν τα σχεδιάζουν και θα δημιουργήσουν τη δική τους νεκρή φύση.

Κατά την επίσκεψή στο Πάρκο Ελευθερίας την Κυριακή 4/5/14, θα σχεδιάσουν τα φυτά, τα δένδρα, ακόμα και τις πολυκατοικίες που βλέπουν γύρω τους ως αντικείμενα με τα οποία μπορούν να συνθέσουν μια νεκρή φύση . Παράλληλα θα μάθουν τι είναι η ατμοσφαιρική προοπτική στα έργα του Paul Cezanne και του David Hockney. Στην τελευταία συνάντηση θα ολοκληρώσουν σε καμβά τα έργα τους στο εργαστήριο του Μουσείου.

Κύκλος 4 συναντήσεων:
Σάββατο 29/3, 5/4 και 12/4 , ώρα: 13.00 - 15.00
και επίσκεψη στο Πάρκο Ελευθερίας 30/3/2014, ώρα: 11.30 – 13.30

Συμμετοχή: €55 ευρώ (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €50 το καθένα)

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
210-3611206


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.