Αρχική InfoSchool Δημοτικό Ζωντανά βιβλία στα θρανία κάνουν "κατάληψη" στα 78ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών (30/3)

Ζωντανά βιβλία στα θρανία κάνουν "κατάληψη" στα 78ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών (30/3)

110567Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων (21/3), η Ζωντανή Βιβλιοθήκη μετακομίζει την Κυριακή 30 Μαρτίου από τις 12:00 ως τις 17:00, στα Πετράλωνα στα συστεγαζόμενα 78ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών. Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα "ζωντανά βιβλία", να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχεται ακόμα "ζωντανό λεξικό" (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου.

Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη και για πρώτη φορά παράλληλα με τη λειτουργία της Ζωντανής Βιβλιοθήκης, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, θα παρουσιαστεί από το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα η διαδραστική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Ο Ήλιος και ο ποντικός» βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι.

Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν, ελάτε εκεί που η αφήγηση γίνεται αντίσταση.

Είσοδος ελεύθερη

78ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών 
Κυκλώπων 6, Πετράλωνα
2103453415


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.