Άψογα νύχια στις γιορτές

Θέλεις τα νύχια σου να είναι όμορφα και να φαίνονται περιποιημένα. Πριν όμως θαυμάσεις το τελικό αποτέλεσμα, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Καταρχάς είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι τα νύχια σου μεγαλώνουν γρήγορα –κάτι που η εμπειρία σε βοηθά να καταλάβεις από νωρίς-, περίπου 0,01 cm την ημέρα. Γι’ αυτό, η φροντίδα των νυχιών σου είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του υπόλοιπου σώματος. Χρειάζονται επομένως σε τακτική βάση καθάρισμα και διατήρηση του σχήματός τους. Ένας από τους κυριότερους εχθρούς των νυχιών είναι το κάπνισμα και η αποφυγή του όχι μόνο θα βοηθήσει στην καλύτερη υγεία σου, αλλά και στην άψογη εμφάνιση των νυχιών σου. Άλλος σημαντικός εχθρός των νυχιών σου είναι το συνεχές βάψιμο. Όταν απλώνεις βερνίκι διαρκώς, χωρίς να αφήνεις περιόδους να αναπνεύσουν, επηρεάζεις την καλή τους υγεία. Το να μάθεις να φτιάχνεις το σχήμα τους και να τα καθαρίζεις δεν είναι δύσκολο, αλλά θα χρειαστείς εξάσκηση, οπότε, μην απογοητευτείς στην αρχή.
Τα περιποιημένα νύχια, βαμμένα σε όμορφα χρώματα, δείχνουν τα χέρια σου νεανικά, απαλότερα και… λεπτότερα.
Πώς θα διατηρήσεις τα νύχια σου γερά; Με σωστή διατροφή. Είναι σημαντικό να προσλαμβάνεις τις απαραίτητες βιταμίνες ημερησίως για να χαίρεσαι όμορφα νύχια. Ένα μυστικό των ειδικών ομορφιάς είναι το εξής: Κάθε ημέρα άπλωσε στα νύχια σου χυμό lime και άφησε για 5 λεπτά. Επίσης, η σπιρουλίνα ως συμπλήρωμα στη διατροφή σου, είναι ευεργετική και για τα νύχια σου.
Αύξησε την αντοχή των νυχιών σου με τη βοήθεια βιταμίνης Β (βιοτίνης) παίρνοντάς τη είτε σε συμπλήρωμα διατροφής είτε μέσω της διατροφής σου καταναλώνοντας ντομάτες, καρότα και παντζάρια. Πρόλαβε τα επίπονα σπασίματα διατηρώντας τα νύχια σου κοντά και ενυδατωμένα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα φρόντισε δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις την ακόλουθη φροντίδα: Μούλιασε τα χέρια σου σε χλιαρό ελαιόλαδο για 15 λεπτά, σκούπισε και πλύνε απαλά. Άπλωσε μία ειδική κρέμα για τις παρανυχίδες και με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου σπρώξε τες στο εσωτερικό μέρος των νυχιών. Ολοκλήρωσε τη φροντίδα με ένα ειδικό προϊόν που επαναφέρει την ανθεκτικότητα των νυχιών, τα ενυδατώνει και βοηθά στην καλύτερη ανάπτυξή τους.