Έκθεση Φωτογραφιών & Βίντεο πάνω σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο πολιτισμός και οι τέχνες είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητες στους δύσκολους καιρούς, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ξεκινά το 2011 δυναμικά στηρίζοντας νέους καλλιτέχνες και ενδιαφέρουσες δημιουργίες. Η παρακάτω έκθεση Φωτογραφιών & Βίντεο πάνω σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αξίζει της προσοχής σας!

Έκθεση: Δημήτρης Γέρος, Shades of Love έως τις 7 Ιανουαρίου 2011
Ο Δημήτρης Γέρος, ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα για την ζωγραφική του ασχολείται παράλληλα τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο ζήλο, και με την φωτογραφία. Στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική, έχουν γίνει πολλές εκθέσεις των φωτογραφιών του, έχουν τυπωθεί σε βιβλία και υπάρχουν στις συλλογές μεγάλων μουσείων.
Τώρα, για πρώτη φορά, το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την φωτογραφική δουλειά του στην έκθεση με τίτλο Shades of Love που φιλοξενείται έως τις 7 Ιανουαρίου 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Στην έκθεση παρουσιάζεται μια επιλογή 35 ασπρόμαυρων φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους από συνολικά 70 φωτογραφίες, με τις οποίες ο Δ. Γέρος, έχει «εικονογραφήσει» με τον δικό του μοναδικό τρόπο ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη.
Σε πολλές από τις φωτογραφίες της έκθεσης απεικονίζονται μερικοί από τους σημαντικότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών όπως οι βραβευμένοι με Νόμπελ λογοτεχνίας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές και Ναγκίμπ Μαχφούζ, ο πολυμεταφρασμένος στην Ελλάδα συγγραφέα Γκορ Βιντάλ, ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Μισέλ Τουρνιέ, ο σημαντικότερος εν ζωή Μεξικανός συγγραφέας Κάρλος Φουέντες, οι βραβευμένοι αμερικανοί συγγραφείς Έντμουντ Γουάιτ και Ρίτσαρντ Χάουαρντ, ο φιλόσοφος Ζάν Μποντριγιάρ, οι διάσημοι εικαστικοί καλλιτέχνες Τζεφ Κουνς, Αρμάν, Τομ Γουέσελμαν, ο σκηνοθέτης Κλάιβ Μπάρκερ, η ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, και άλλοι, από τους οποίους ο Δ. Γέρος ζήτησε να ποζάρουν, αφού όλοι τους έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την ποίηση του Καβάφη.

Κλειστά: 1 Ιανουαρίου 2011
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 18:00 -22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Foyer 1ου ορόφου & 2ου ορόφου, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr