Αλμυρά μάφινς με μπέικον

Υπέροχα αλμυρογλυκομάφινς από την Αλεξία Αλεξιάδου.

6 jumbo, 12 κανονικά ή 24 μίνι muffins
Χρόνος ετοιμασίας 25΄
Χρόνος ψησίματος 20΄-25΄
Βαθμός δυσκολίας @

Υλικά
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα καλαμποκάλευρο
• 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 1/8 κουταλάκι σόδα
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 1 κουταλάκι πάπρικα
• 2 αυγά μεγάλα
• 1 κούπα γάλα
• 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
• 1/3 κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη και πράσινη πιπεριά
• 4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Φροντίστε όλα τα υλικά να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Αλείψτε καλά με καλαμποκέλαιο μια φόρμα για 12 κεκάκια muffins με κανονικές υποδοχές ή μια φόρμα για 6 jumbo κεκάκια ή στρώστε τις υποδοχές με χάρτινες θηκούλες ψησίματος.
2. Σ΄ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα 7 πρώτα υλικά. Σ΄ ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το γάλα. Σοτάρετε στο λάδι τις πιπεριές κι αφού κρυώσει το μίγμα ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υγρά υλικά.
3. Αδειάστε το μίγμα των υγρών υλικών μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε τα ζωηρά μ΄ ένα πιρούνι ίσα, ίσα να υγρανθούν τα στερεά υλικά. Σοτάρετε τα κομματάκια μπέικον, ώσπου να γίνουν κριτσανιστά. Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
4. Γεμίστε τις υποδοχές της φόρμας με τη ζύμη, μέχρι τα 2/3 τους. Ψήστε τα αλμυρά μάφινς σε φούρνο 200°C, 25΄. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να σταθούν 10΄ μέσα στη φόρμα και μετά αναποδογυρίστε τα σε σχάρα κι αφήστε τα να κρυώσουν.