«Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη» και τον Αύγουστο (1-31/8)

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει και τον Αύγουστο την επιτυχημένη καλοκαιρινή καμπάνια «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη» , η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library. Ελάτε στη βιβλιοθήκη, να διαβάσετε παραμύθια, να παίξετε παιχνίδια, να διασκεδάσετε με ιστορίες, να εκφραστείτε με δραστηριότητες.Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε ηλικίες 3-12 ετών και θα πραγματοποιούνται πρωινά και απογεύματα στο χώρο της βιβλιοθήκης, στο Κολυμβητήριο και στον Εθνικό Κήπο.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά λόγω περιορισμένου χώρου, είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον Αύγουστο διαμορφώνεται ως εξής:

• Τετάρτη 1 Αυγούστου – Τα ζάρια των ιστοριών-λεμέ ιστορίες για ταξίδια

Μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ζάρια φτιάχνουμε ιστορίες με τα παιδιά και ταξιδεύουμε σε διάφορους τόπους. / Ηλικίες: 5-12 ετών / Ώρες: 10-12 π.μ.

• Τρίτη 21 & 28 Αυγούστου – Ανάγνωση βιβλίου

Ένα βιβλίο την εβδομάδα: οι διαδρομές των ηρώων. Εβδομαδιαίες συναντήσεις στη βιβλιοθήκη για ανάγνωση βιβλίου. / Ηλικίες: 6-12 ετών. / Ώρες: 10-11 π.μ.

• Δευτέρα 27 Αυγούστου – Μονοπάτια των βιβλίων

Παιχνίδια γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης.

Στόχος: τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης μέσα από το παιχνίδι. / Ηλικίες Από 6-12 ετών. / Ώρες: 10-12 π.μ.

• Πέμπτη 30 & Παρασκευή 31 Αυγούστου – Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει.

Δημιουργούμε με τα παιδιά χρονογραμμή με θέμα την ιστορία της γραφής (σε δύο μέρη) / Ηλικίες 9-12 ετών / Ώρες: 10-12 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπεύθυνες της καλοκαιρινής εκστρατείας κκ. Ουρανία Μελιανού, Φωτεινή Πίττα και Φωτεινή Μπαλαγιάννη στα τηλέφωνα 210-8846009 & 210-8810884