Εκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

82 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και κατασκευές παιδιών, από όλη την Ελλάδα με μοναδική αξία, εκτίθενται στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με κεντρικό θέμα ‘Αν τα δέντρα μιλούσαν…’. Τα εκθέματα είναι συμμετοχές στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οίκαδε, της Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Παρουσιάζονται σε ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο, που προβάλει έργα παιδικής τέχνης.
Το δέντρο είναι σύμβολο, τραγούδι, παραμύθι, έργο τέχνης. Αφορμή για σκέψεις σχετικά με την αξία του, τους κινδύνους που το απειλούν τους τρόπους που μπορούμε να το προστατέψουμε. Στα έργα των παιδιών το δέντρο προσωποποιείται, γίνεται καταφύγιο, προσφέρει, παίζει, πονάει, ζητάει βοήθεια, επαναστατεί και εκδικείται.
Την έκθεση «Αν τα δέντρα μιλούσαν…» μπορούν να επισκεφτούν σχολικές ομάδες, που θα συμμετάσχουν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί το Μουσείο για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Κρατήσεις θέσεων: Τρίτη- Παρασκευή, 210 3312 621, 210 3312 750.

Παράλληλα με τα έργα των παιδιών, το Μουσείο παρουσιάζει τη διαδραστική εγκατάσταση «Φωτιά» του Πέτρου Βρέλλη. Το έργο του προκαλεί όλους τους επισκέπτες και δημιουργεί τον ίδιο προβληματισμό. Πόσο εύκολα θα μπορούσε να καταστραφεί το δάσος από τη φωτιά… Το έργο του Π. Βρέλλη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, το καλοκαίρι του 2010, στην έκθεση ‘Ερυσίχθων. Η σύγχρονη ανάγνωση του μύθου που οργάνωσε το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Πού: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα, Αθήνα
Πότε: Από 21 Οκτωβρίου, Τρίτη- Παρασκευή,
Τηλέφωνο: 210 3312 621, 210 33112 750