Ζήσε την εμπειρία της Αφρικής στη βιωματική έκθεση της ActionAid «Μπες στη θέση μου» (9-11/11)

H ActionAid συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια διεθνούς δράσης και προσκαλεί το αθηναϊκό κοινό να βιώσει μια πρωτοποριακή εμπειρία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Μπες στη θέση μου». Πόσο μεγάλη είναι μια καλύβα; Τι σημαίνει ψάχνω νερό; Πόσο διαφορετική είναι η ζωή στη διπλανή ήπειρο; Βιωματική έκθεση, πέντε προβολές ντοκιμαντέρ, ομαδική έκθεση φωτογραφίας και σεμινάρια Αφρικανικού χορού, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις και να ζήσουμε για λίγο την μοναδική εμπειρία της Αφρικής.

Η βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου» βασίζεται στην εμπειρία μιας ομάδας 20 Ελλήνων εθελοντών και Αναδόχων, που ταξίδεψαν στο φτωχό και απομακρυσμένο Κονγκελάι της Κένυας και έζησαν μια εβδομάδα μαζί με τους κατοίκους του. Μέσα σε 25 λεπτά, οπτικοακουστικό υλικό, βιωματικές δράσεις και αυθεντικά αντικείμενα θα μας μεταφέρουν στην πραγματικότητα των κατοίκων του απομακρυσμένου αυτού χωριού.

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Η Αφρική μέσα από τα μάτια των εθελοντών» παρουσιάζει την διπλανή μας ήπειρο, όπως την αποθανάτισαν εθελοντές και υποστηρικτές της ActionAid στα ταξίδια αλληλεγγύης στις περιοχές δράσης του ελληνικού γραφείου. Οι φωτογραφίες της έκθεσης, είναι μία επιλογή από το ομώνυμο άλμπουμ που εκδίδεται με αφορμή τα 40 χρόνια διεθνούς δράσης της ActionAid και θα είναι σύντομα διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό κατάστημα της ActionAid, http://eshop.actionaid.gr. Είσοδος ελεύθερη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθούν 5 ντοκιμαντέρ με θέμα την Αφρική.

«The Outcasts» , σκηνοθεσίας Γιώργου Γεωργόπουλου με θέμα τις «μάγισσες» της Γκάνας.

«Seeds of Hope» με θέμα την επιβίωση των γυναικών στη Ρουάντα μετά τη γενοκτονία.

«Kuluhiro: Ελπίδα» με θέμα το εθελοντικό ταξίδι αλληλεγγύης στην Κένυα.

«Kyekyewere» με θέμα το εθελοντικό ταξίδι αλληλεγγύης στην Γκάνα.

«Μzungu» με θέμα το εθελοντικό ταξίδι αλληλεγγύης στη Ρουάντα.

Είσοδος με οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ (παιδιά δωρεάν).

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων,
Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» (Κτίριο «Δ12»),
Πειραιώς 100, Γκάζι.