Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, για ένατη συνεχή χρονιά, σε 74 χώρες, από την Ισλανδία έως την Κένυα και από τον Καναδά έως την Ν. Κορέα.

Φέτος, το σύνθημα είναι: «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!». Με το σύνθημα αυτό, το INSAFE καλεί όλους, είτε είναι 5, 40 ή 75 ετών, είτε χρησιμοποιούν το διαδίκτυο μια φορά το μήνα, είτε καθημερινά, είτε ακόμα και καθόλου, να έρθουν κοντά για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να μάθει ο ένας από τον άλλον, και να συμβάλλει ο καθένας με τον τρόπο του στην προάσπιση της ασφάλειάς μας στους διαδραστικούς κόσμους.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 160 πρεσβευτών πανελλαδικά – σχολείων, βιβλιοθηκών, συλλόγων γονέων, οργανισμών, εταιριών και ιδιωτών –, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με πλειάδα εκδηλώσεων, workshops και δρώμενων, πολλαπλασιάζοντας έτσι το σύνθημα και το μήνυμα του INSAFE με πρωταρχικό στόχο την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ως πολύτιμου εργαλείου για όλη την οικογένεια.

H κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη (11:00 – 14:00) στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί» του Υπουργείου Παιδείας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν την περίοδο 2011 προς τη Safeline, την ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου και παράνομης συμπεριφοράς. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα αναλυτικά στατιστικά δεδομένα της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ για το έτος 2011, και τα οποία καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη των Ελλήνων για πρόληψη σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου.