Κρέπες με λαχανικά και τυρί

Συχνά τα παιδιά όχι μόνο δεν καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες λαχανικών, αλλά αρνούνται ακόμη και να τα δοκιμάσουν. Αν θέλετε λοιπόν τα λαχανικά να γίνουν πιο αρεστά στα παιδιά σας δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή!

Υλικά για 12 κρέπες
1 φλιτζ του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ του τσαγιού χλιαρό γάλα
½ φλιτζ του τσαγιού χλιαρό νερό
4 αβγά
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση
200 γραμμ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
1 κολοκυθάκι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο καρότο
1 κρεμμυδάκι περασμένο στο μούλτι
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
1. Ετοιμάζετε το μείγμα για τις κρέπες. Στο μπλέντερ ρίχνετε το γάλα, το νερό, τα αβγά, το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το μείγμα καλά και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Το αφήνετε να παγώσει καλά.
2. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σκεύος (14 εκατ) και με ένα πινελάκι το αλείφετε με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο.
3. Χρησιμοποιώντας για μεζούρα ένα φλιτζ του καφέ αδειάζετε το μείγμα για τις κρέπες στο σαγανάκι, το κουνάτε για να απλωθεί σε όλη του την επιφάνεια, ψήνετε περίπου για 1 λεπτό και με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας αναποδογυρίζετε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Αφήνετε τις κρέπες να περιμένουν και ετοιμάζετε τη γέμιση.
4. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμυδάκι να σοταριστεί. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μόλις στεγνώσουν τα υγρά τους σβήνετε με το λευκό κρασί.
5. Ρίχνετε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνετε να πάρει μια καλή βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να δέσει το μίγμα. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
6. Ρίχνετε μέσα τη μισή γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Με το μείγμα γεμίζετε τις κρέπες και τις βάζετε σε ένα ταψάκι τη μια δίπλα στην άλλη.
7. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα τις κρέπες και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 160 βαθμούς για ½ ώρα περίπου.