Μαρμελάδα λεμονιού με αυγά

Το πρωινό αναμφισβήτητα είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις τετριμμένες γεύσεις και να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο σας προτείνουμε μια εύκολη μαρμελάδα λεμονιού με αυγά. Μια ιδιαίτερη μαρμελάδα που θα συντροφέψει ιδανικά τις φρυγανιές και το ψωμί, μπορεί να σερβιριστεί με μπισκότα και κεικ και να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για γέμιση σε τάρτες και τούρτες.

Υλικά:

½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
4 κρόκοι αυγών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Ανακατεύτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τουτς κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια ενιαία κρέμα. Προσθέτετε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε μία κατσαρόλα. Ζεσταίνετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να το ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Τη βγάζετε από τη φωτια και τη διατηρείτε σε βαζάκια στο ψυγείο.