Σπουδάζω στη Γαλλία, 2011 (25, 26, 27/2)

Ετοιμάζεστε για σπουδές στην Ευρώπη; Σούπερ! Τις επόμενες μέρες μια έκθεση που αφορά τα πανεπιστήμια και τις σχολές στη Γαλλία μάς δίνει ιδέες ώστε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο.
Η έκθεση “Σπουδάζω στη Γαλλία, 2011” θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο από 25 έως και 27 Φεβρουαρίου 2011. Μια συνάντηση που δεν πρέπει να χάσουν όλοι όσοι επιθυμούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.
Για τρεις ημέρες, εκπρόσωποι από 16 πανεπιστήμια, ανώτατες σχολές και ιδρύματα της Γαλλίας, θα υποδέχονται το κοινό για να το ενημερώσουν για όλο το φάσμα των σπουδών, της διαμονής και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν οι επιμορφώσεις στη Γαλλία.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνουν πολλές παρουσιάσεις στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Επιλέγοντας τη Γαλλία, επιλέγεις επίσης σπουδές άριστης ποιότητας.
Στα πλαίσια μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας η συμπλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών με μια κατάρτιση στο εξωτερικό, πέρα από εποικοδομητική εμπειρία, αποτελεί κι ένα δυνατό εφόδιο για το μέλλον.

* Επιλέγοντας τη Γαλλία, επιλέγεις ένα σύστημα πολύ διαφοροποιημένο, με πολύ καλές επιδόσεις (τέταρτο στην παγκόσμια κατάταξη των πλέον ελκυστικών χωρών για τους ξένους φοιτητές), με την υποστήριξη του Κράτους (με κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος και ανά φοιτητή) και χωρίς καμία διάκριση μεταξύ γάλλων και ξένων φοιτητών.

Η Γαλλία είναι ο πρώτος εταίρος της Ελλάδας στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και της πανεπιστημιακής συνεργασίας. Είναι, όμως, και ο πρώτος ξένος εργοδότης της χώρας, με πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας, επενδυτής και βασικός της εμπορικός εταίρος.

Τα 16 Ιδρύματα που συμμετέχουν στην έκθεση αυτήν τη χρονιά αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της ποικιλίας των ανώτατων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει η Γαλλία.

Τα μεγάλα γαλλικά πανεπιστήμια που συμμετέχουν σε αυτήν την εκδήλωση στην Αθήνα προσφέρουν όλα ανεξαιρέτως αναγνωρισμένα εξαίρετα εκπαιδευτικά προγράμματα, χωρίς δίδακτρα, τα οποία πραγματοποιούνται στις πιο φημισμένες για την ποιότητα ζωής πόλεις: Aix-Marseille, Grenoble, Limoges, Montpellier και Nice.

Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν επίσης και ορισμένες από τις πιο έγκυρες γαλλικές Ανώτατες Σχολές Μηχανικών: η École Polytechnique, η École des Mines de Nantes, το Institut Télécom με 8 σχολές μηχανικών και μάνατζερ στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, το Institut National des Sciences et Techniques Nucléaires, καθώς και η École Nationale des Sciences Appliquées de Rouen.

Οι γαλλικές Ανώτατες Εμπορικές Σχολές, οι οποίες βρίσκονται ετησίως στην κορυφή των ευρωπαϊκών κατατάξεων, θα έχουν αντιπροσωπεία από το Groupe École Supérieure de Commerce de Dijon Bourgogne, το Groupe École Supérieure de Commerce de Troyes, η ENPC School of International Management και τη SKEMA Business School.

Τέλος, σε δύο τομείς στους οποίους η Γαλλία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε αυτήν τη χρονιά δύο φημισμένες σχολές η καθεμιά στον τομέα της: την Sciences Po Paris (στις πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες) και τη Mod’Art (στη μόδα).

Σ’ αυτήν την περίοδο οικονομικής κρίσης και ανεργίας που μαστίζει κυρίως τους νέους και για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους, δύο συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας στις οποίες θα παρευρίσκονται οι καλύτεροι αναλυτές της αγοράς εργασίας και αντιπρόσωποι των γαλλικών εταιρειών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, θα βοηθήσουν τους φοιτητές να επιλέξουν τις κατευθύνσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες.
Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στις 17:30 μ.μ., στην πρώτη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Σπουδές και αγορά εργασίας» θα παρευρεθούν η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή, η κα Isabelle Moser, Σύμβουλος Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρείας Randstad Hellas S.A., ο κ. Michel Bauza του οργανισμού Ubifrance, η κα Ιωάννα Τσιγαρίδα από την Carrefour Marinopoulos S.A. και η κα Άλκηστις Κατσιβάλη από την EDF EN Ελλάδα.
Κατά τη δεύτερη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Γαλλικές εταιρείες στην Ελλάδα και αγορά εργασίας» θα πάρουν τον λόγο οι διευθυντές ανθρωπίνων πόρων της Emporiki Bank κα Νικολαΐδου και της BIC Violex, κ Παπαφωτόπουλος, ο πρόεδρος της εταιρείας Thales Hellas S.A., ο κ. Xavier Thuriot, ο κ. Χαρικιόπουλος, εκπρόσωπος της SNCF International στην Ελλάδα και ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gefyra S.A.

Θα διοργανωθούν προσωπικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θεματικές παρουσιάσεις, αλλά και εργαστήρια (σύνταξη βιογραφικού, σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας) με σκοπό να καθοδηγήσουν τους φοιτητές στην αναζήτηση των σπουδών που επιθυμούν.

Σε συνεργασία με το γραφείο για τις σπουδές στη Γαλλία CampusFrance
Με την υποστήριξη της Emporiki Bank και της Thales Hellas S.A.
Είσοδος ελεύθερη
Το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.ifa.gr

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σίνα 31, Αθήνα