Νεανική ταινία: Wasted Youth (από 17/3)

Καλοκαίρι στην Αθήνα. Ο καύσωνας χτυπάει την πόλη. Ένας έφηβος skateboarder ξεκινά για μία συνηθισμένη μέρα με τους φίλους του. Ένας μεσήλικας προσπαθεί σκληρά για την επιβίωση της οικογένειάς του, με μία δουλειά την οποία απεχθάνεται και με έναν επικείμενο νευρικό κλονισμό. Πρόκειται για ένα πορτρέτο της Αθήνας. Μία ταινία για μία πόλη και μία κοινωνία που βρίσκονται σε κρίση.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Υπάρχουν κάποιες ταινίες που γίνονται με την αίσθηση του επείγοντος. Ανήκουν σε αυτή την ειδική κατηγορία που πρέπει να γίνουν ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ. Το Wasted Youth είναι σίγουρα μία από αυτές.

Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το Wasted Youth, δεν είχαμε ακριβώς ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Στην πραγματικότητα, δεν είχαμε καν σενάριο – μόνο πέντε σελίδες από μία ιστορία την οποία μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για τα γυρίσματα. Το μόνο που ξέραμε ήταν ότι θέλαμε να δουλέψουμε μαζί και, το κυριότερο, ότι θέλαμε να κάνουμε μία ταινία για αυτή την ιστορία ΑΜΕΣΑ.

Στην ουσία, η ταινία αυτή είναι το πορτραίτο μία πόλης που βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Ταυτόχρονα, πρόκειται για μία ταινία που αναφέρεται στην πραγματική υπόσταση της εφηβείας, τη ζωντάνια και την ενέργεια που σιγοκαίει μέσα της. Η ιστορία ενός εφήβου στην Αθήνα μπορεί, δυστυχώς, να είναι και η ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς που παλεύει να κάνει ό,τι κάνουν οι νέοι άνθρωποι, μη γνωρίζοντας ότι το μέλλον τους μπορεί να χαραμιστεί – και, μερικές φορές, κυριολεκτικά χαραμίζεται…»

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Jan Vogel
Σενάριο: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Jan Vogel
Cast: Χάρης Μάρκου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Αρθούρος Κιβίλιοφ, Τζέισον Ουάστορ, Σύλλας Τζουμέρκας, Μαρία Κυρόζι, Μαρία Σκουλά, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννης Οικονομίδης, Θέμις Μπαζάκα, Τάνια Σαββοπούλου

Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 98′
Γλώσσα: Ελληνικά
Χώρα: Ελλάδα
Εταιρεία Διανομής: Nutopia
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17/03/2011
οfficial site: http://wastedyouth.gr/