Οκτώβριος όλο δράση στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας για τον μήνα Οκτώβριο έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μικρούς του φίλους.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:

«Ποιος είμαι εγώ;»

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι (μικροί 4- 12 χρονών και μεγάλοι μαζί), μπορούν να ανακαλύψουν παίζοντας τη διαδραστική έκθεση του μουσείου: «Ποιος είμαι εγώ;».
Κάθε διαδραστικό έκθεμα γίνεται αφορμή για να παίξουμε και να κουβεντιάσουμε μαζί, για τις ικανότητες, τις δυσκολίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τα όνειρα και τις επιθυμίες μας!

Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Στις 13:00 το μεσημέρι ξεκινούν οργανωμένα εργαστήρια και δραστηριότητες όπου συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί! Ακολουθούν οι τίτλοι των εργαστηρίων, οι ημερομηνίες και οι σύντομες περιγραφές τους.

Παραμυθοκαμώματα… με ιππότες!

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες λένε, για ιππότες όμως;
Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν πια ιππότες;
Όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν ιππότες ας έρθει στο Μουσείο Συναισθημάτων, να ταξιδέψουμε στα παλιά τα χρόνια μέσα στο παραμύθι που θα φτιάξουμε μαζί!

Ημερομηνίες: 8, 15, 16, 22, 29/10
Ηλικίες: 5-12 χρονών
Είσοδος: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)

Τα όνειρά μου! πηγή χαράς και δημιουργίας

Τα όνειρα δεν είναι χάσιμο χρόνου αλλά πηγή χαράς, φαντασίας και πραγματοποίησης επιθυμιών!
Σε δύσκολες περιόδους μπορούν να μας κινητοποιήσουν και να μας οδηγήσουν σε δημιουργικές πράξεις για να τα καταφέρουμε! Τα συγκεκριμένα εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί με βάση τα θέματα της έκθεσης του μουσείου και με σκοπό την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία ενηλίκων και παιδιών.

Ημερομηνίες: 9, 23/10
Ηλικίες: 6-12 χρονών
Είσοδος: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)

Παραμύθια μετά μουσικής! «Όταν είμαι ο εαυτός μου… … τα καταφέρνω!»

Αφήγηση παραμυθιών για ήρωες που χρησιμοποίησαν τα ταλέντα τους, τις ιδιαιτερότητές τους, ακόμα και τις δυσκολίες τους… και τα κατάφεραν!
Τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι και κρουστά όργανα. Μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού η φαντασία ενεργοποιείται και μικροί μεγάλοι μαζί έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια κοινή εμπειρία απόλαυσης!

Ημερομηνίες: 30/10
Ηλικίες: 4-94 χρονών
Είσοδος: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας
Καρατζά 7, Φιλοπάππου
τηλ: 210 9218329