Παγκόσμια συνδιάσκεψη για το παρόν και το μέλλον φροντιστηρίων στη Βιέννη (29/10)

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε), ως ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και Φροντίδας (ENESCO) συνδιοργανώνει με άλλες Εθνικές Ενώσεις Φροντιστών Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το παρόν και το μέλλον των μορφών παράλληλης και πρόσθετης εκπαιδευτικής υποστήριξης (φροντιστήρια) που αποτελεί ένα διεθνές και παγκόσμιο εκπαιδευτικό γεγονός. Η συνδιάσκεψη πραγματοποιείται το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στη Βιέννη στο Modul Hotel και στο πλαίσιο των εργασιών της θα παρουσιαστούν τα ισχυρά φροντιστηριακά μοντέλα της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης έχουν προσκληθεί και θα παραστούν για να παρουσιάσουν τα εθνικά τους μοντέλα, οι ενώσεις Φροντιστών των Η.Π.Α. και της Αυστραλίας
Η θεματολογία της συνδιάσκεψης αποτελεί συνέχεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο προηγούμενο συνέδριο της ENESCO στη Λισσαβώνα, το Δεκέμβριο του 2010 και θα εστιάσει στους παρακάτω στόχους:
Επικύρωση του καταστατικού λειτουργίας της ENESCO.
Συζήτηση της ιδρυτικής διακήρυξης της αντίστοιχης παγκόσμιας οργάνωσης (INESCO) με τη συμμετοχή των εθνικών ενώσεων των Η.Π.Α. (National Tutoring Association) και της Αυστραλίας (Australian Tutoring Association).
Σύσταση και λειτουργία μόνιμης επιτροπής για την ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία που θα ταξιδέψει στη Λισσαβώνα αποτελείται από 40 μέλη Συλλόγων της Ο.Ε.Φ.Ε από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Βαφειαδάκη και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια της παραμονής της στη Βιέννη θα υπάρξουν διμερείς επαφές με όλες τις εθνικές ενώσεις φροντιστών και επισκέψεις στα εκπαιδευτικά κέντρα των nachhilfe, των αυστριακών φροντιστηρίων, που αποτελούν έναν παράλληλο εκπαιδευτικό θεσμό με μεγάλη κοινωνική απήχηση και ιδιαίτερη ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες.