Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει

Από τη σειρά Οικολογήματα, το βιβλίο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα μεγάλα ζητήματα του περιβάλλοντος. Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 11 ετών και περιλαμβάνει παιδαγωγικά σχεδιασμένες δραστηριότητες.
Κάθε βιβλίο από τη σειρά περιλαμβάνει ένα εικονογραφημένο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σχετικό με κάποιο σημαντικό οικολογικό θέμα. Επίσης, περιλαμβάνει δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη δράσεων στην καθημερινή ζωή. Κάθε βιβλίο περιέχει επίσης τραγούδια που συμπυκνώνουν το νόημα του κάθε βιβλίου και γίνεται εύκολα από τα παιδιά θεατρική παράσταση.
Στόχος των ΟΙΚΟλογημάτων είναι να κάνουν τους μικρούς αναγνώστες να αλλάξουν στάσεις και συνήθειες γύρω από το περιβάλλον, έτσι ώστε να γίνουν αυριανοί ενημερωμένοι πολίτες, που θα ζουν σε αρμονία με τη φύση.
Κυκλοφορούν τα βιβλία: Ο Κότσυφας απαιτεί: το δάσος να σωθεί και Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ. Τα βιβλία της σειράς αγαπήθηκαν αμέσως από παιδιά και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, το πρώτο βιβλίο σε λιγότερο από 6 μήνες κυκλοφορίας πραγματοποίησε και δεύτερη έκδοση.

Εκδόσεις: Πατάκη