Πιάστε τις σφήκες προτού σας τσιμπήσουν

Αν και Σεπτέμβριος, οι κυριακές μας επιμένουν καλοκαιρινές και γι αυτό οι αποδράσεις και οικογενειακές συγκεντρώσεις συνεχίζονται. Μαζί όμως με τους φίλους και τις αρωματικές νοστιμιές της μαμάς τις νοστιμιές έρχονται ακάλεστες και οι σφήκες!

Αυτό το εντομάκι που ψάχνει για νέκταρ, βρίσκει την ευκαιρία να προσγειωθεί στο ποτήρι της πορτοκαλάδας και να μας βάλει στον πειρασμό να το διώξουμε με το χέρι μας μακριά. Αν αυτή η μικρή συμπλοκή λήξει εκεί τότε μιλάμε απλά για ένα εκνευριστικό γεγονός. Αν όμως μας τσιμπήσει κιόλας τότε η ανάμνηση της πορτοκαλάδας θα μας μείνει αξέχαστη.

Η λύση για τις σφήκες είναι απλή και άκρως κομψή. Στη livingreen θα βρείτε γυάλινες παγίδες που μπορείτε να κρεμάστε στην αυλή ή στο μπαλκόνι και να ξεχάστε το πρόβλημα των ενοχλητικών αυτών εντόμων. Το μόνο χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το καπάκι από πάνω, να γεμίσετε την κοιλότητα με ζαχαρόνερο ή αναψυκτικό {πορτοκαλάδα} και να την κρεμάσετε κάπου ψηλά. Οι σφήκες θα αντιληφθούν τη ζάχαρη, θα μπουν στο εσωτερικό της παγίδας για να τρυγήσουν το νέκταρ, αλλά δεν θα μπορούν να βγουν!

http://blog.livingreen.gr