Σαββατοκύριακο …στο χωριό με το “Πολιτιστικό Πάρκο” (8-9/9)

Σας έχει ξαναδοθεί η ευκαιρία, να τρυγήσετε με τα παιδιά σας ώριμα σταφύλια σε έναν τεράστιο φιλόξενο Αμπελώνα;
Πιστέψτε μας, θ α σ α ς μ ε ί ν ε ι α ξ έ χ α σ τ ο ..!! Περάστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο με τρύγο σε καταπράσινους αμπελώνες και πάτημα σταφυλιών στα πέτρινα πατητήρια του Πάρκου!

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, κάθε απασχόληση περιλαμβάνει τις επόμενες Ενότητες Δράσεων που στοιχίζουν όλες μαζί … μόλις 5 ευρώ!

  • Καθημερινή ζωή στο χωριό
  • Περιβαλλοντική Δραστηριότητα
  • Δράσεις στο Μουσείο
  • Φροντίδα Μικρών Ζώων

Επίσης, μ ό ν ο μ ε 2 € ε π ι π λ έ ο ν (προαιρετικά) τα παιδιά συμμετέχουν σε μία Δραστηριότητα Έκπληξη κάθε εβδομάδα!

 Περιβαλλοντική Δραστηριότητα

  • Μεταφέρουμε τα καλαθάκια με τα ζουμερά σταφύλιασε ένα από τα έξι Πέτρινα Οικολογικά Πατητήρια του Πάρκου!
  • Εκεί βγάζουμε τα παπούτσια και ξεκινάμε το ..Πάτημα της σοδειάς!!!!

Δράσεις στο Μουσείο
Όμως.. δεν προορίζονται όλα τα σταφύλια για Οινοποίηση..
Στην κεντρική Πλατεία του Χωριού μας περιμένει η ‘’Μάκινα’’, η μοναδική διασωθείσα Χειροκίνητη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, να μας ..διηγηθεί τα παμπάλαια μυστικά της..!

Δραστηριότητα Έκπληξη!
Σ Τ Α Φ Ι Δ Ο Ψ Ω Μ Α ! ! Ναι! Καλά διαβάσατε!

  • Θα ζυμώσουμε, θα πλάσουμε, θα ψήσουμε και θα φάμε πεντανόστιμα, τραγανά Σταφιδόψωμα !!!

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια.
Εδώ μπορείτε να οργανώσετε το πικ-νικ σας είτε δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα και τα ψάρια είτε κοντά στη λίμνη με τις πάπιες ή να προμηθευτείτε τον καφέ σας, το κολατσιό σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε από το πωλητήριο. Τα παιδιά μπορούν να χαρούν μια βόλτα με το Tρενάκι τον ΄΄Τρεχάλα΄΄ με το μικρό αλογάκι τον Παρασκευά ή τα πανέμορφα Retro Ποδήλατα ενώ οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν ένα από τα βιβλία της μεγάλης συλλογής της Ανοιχτής Βιβλιοθήκης.
Ακόμα λειτουργεί ένα μαγαζάκι έργων τέχνης και χειροποίητων κοσμημάτων για τις «ιδιαίτερες» αγορές σας.
Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι οι μικροί μας φίλοι μπορούν να φέρουν τα ποδήλατά τους και να περιπλανηθούν σε υπέροχες διαδρομές μέσα στο Πάρκο.

Παιδιά ηλικίας από 2 έως 15 ετών έχουν την σπάνια ευκαιρία να συμμετέχουν στις ξεχωριστές αυτές Δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται από τη ΄ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ΄
την Εταιρεία Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης,Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με το “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, που βρίσκεται εντός του “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ”, και είναι φτιαγμένο σαν ένα μικρό Γραφικό Χωριουδάκι.

Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα διαφορετικό δρώμενο κάθε Σαββατοκύριακο!
Η απασχόληση διαρκεί 1 ½ ώρα και η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη της οικογένειας, οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μμ.

Στην ιστοσελίδα του “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ” www.politistikoparko.gr έχετε την ευκαιρία να δείτε εικόνες των εγκαταστάσεων του ” Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας” και του Πάρκου που βρίσκονται σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τ.μ. μέσα στην φύση!
16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770
fax: (0030) 22990 – 47031
E-mail: [email protected]

Σημ. 1: Το ”Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας” όπως και το ”ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” , δέχεται καθημερινά και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μιας και είναι προσβάσιμο γι’ αυτά, σε όλη του την έκταση.
Σημ. 2: Οι καλλιέργειες του Μουσείου (Ελαιώνες, Αμπελώνες, Σιτοβολώνες κ.λ.π.) καθώς επίσης και ολόκληρου του Πάρκου, είναι φυσικά Βιολογικές.

Αγορά εισιτηρίων (Συμμετοχή στις δραστηριότητες 5€ – Δραστηριότητα έκπληξη +2€)