Φτιάξτε το δικό σας χαρταετό από… πλαστικές σακούλες!

Την Καθαρά Δευτέρα την ώρα που ο ουρανός θα γεμίσει με πολύχρωμους χαρταετούς εσείς κάντε τη διαφορά και πετάξτε έναν που θα έχετε κατασκευάσει μόνοι στο σπίτι και μάλιστα με υλικά που σίγουρα είναι διαθέσιμα σε κάθε νοικοκυριό.
Το πέταγμα του χαρταετού είναι πράγματι κάτι πολύ διασκεδαστικό. Έχετε όμως σκεφτεί πόσο διασκεδαστικό είναι να τον φτιάξετε μόνοι σας;

Θα χρειαστείτε:
*Μια πλαστική σακούλα
*2 λεπτά εύκαμπτα καλάμια
*Ψαλίδι
*Ισχυρή κόλα στιγμής
*2-3 πλαστικές σακούλες για την ουρά

 

Βήμα 1:
Διπλώστε την πλαστική σακούλα κάθετα στη μέση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι τσαλακωμένη και ότι και τα δύο μέρη της είναι ίσα.

 

 

Βήμα 2:
Ζωγραφίστε, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, μια γωνία και στη συνέχεια κόψτε τη βάση της σακούλας. Έπειτα κόψτε το πρώτο σχήμα που ζωγραφίσατε.

 

 

Βήμα 3:
Ανοίξτε τη σακούλα. Θα πρέπει τώρα να έχετε 2 όμοια πεντάγωνα.

 

 

Βήμα 4:
Κόψτε το ένα καλάμι όσο και το μήκος της σακούλας μετρώντας από την κορυφή της (εκεί που κάνει μύτη) έως τη βάση της.

 

 

 

Βήμα 5:
Κολλήστε το καλάμι με μια ισχυρή κόλα και στα τελειώματα διπλώστε ελαφρώς τη σακούλα ώστε να καλύψει τις άκρες του καλαμιού.

 

 

Βήμα 6:
Πάρτε το άλλο καλάμι και προσπαθήστε λυγίζοντάς το να ακουμπήσει τις άκρες (δεξιά και αριστερά της σακούλας) κάνοντας καμπύλη από πάνω. Κολλήστε στα σημεία με την ισχυρή κόλα στιγμής.

 

 

Βήμα 7:
Κόψτε τις άλλες σακούλες σε λωρίδες. Δέστε μεταξύ τους τις άκρες και σχηματίστε μια μακριά ουρά που θα πρέπει να είναι περίπου 2-3 φορές μεγαλύτερη από τον χαρταετό σας.

 

 

 

Βήμα 8:
Κολλήστε την ουρά στο κέντρο της βάσης του χαρταετού.

 

 

 

Βήμα 9:
Με ένα αιχμηρό αντικείμενο κάντε μια τρύπα στη σακούλα στο σημείο που τα δύο καλάμια ενώνονται. Κάντε το ίδιο και στο σημείο όπου έχετε ενώσει την ουρά με τον χαρταετό.

 

 

 

 

 

 

Βήμα 10:
Κόψτε έναν σπάγκο μήκους 1,5 μ. Περάστε τη μία άκρη του πρώτα από το σημείο που ενώνονται τα δύο καλάμια και την άλλη άκρη από την τρύπα που κάνατε στη βάση του χαρταετού. Δέστε σφιχτά. Τώρα έχετε φτιάξει το λεγόμενο «ζύγι».
*Για να βεβαιωθείτε ότι ο χαρταετός σας είναι σωστά «ζυγισμένος» δείτε αν ο κόμπος αγγίζει όλες τις άκρες του πολυγώνου.