14 θεατρικές ομάδες που ανεβάζουν παιδικές παραστάσεις σε σχολεία

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις παιδικές θεατρικές ομάδες που ταξιδεύουν στα σχολεία για να παρουσιάσουν σε μαθητές προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις.

Στόχος του παιδικού θεάτρου στο δημοτικό σχολείο είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη ανθρώπων που θα λειτουργούν σε κάθε εκδήλωση της ζωής τους επιλέγοντας δημιουργικές διαδικασίες, που θα αισθάνονται ότι μπορούν να επηρεάσουν το περιβάλλον τους και τα γεγονότα της ζωής τους θετικά και όχι να είναι παθητικοί δέκτες και θύματα ενός περιβάλλοντος, ήδη διαμορφωμένου, που τους επιβάλλει οτιδήποτε. Εφοδιάζει τα παιδιά με δυνατότητες, τα παροτρύνει να ψάξουν για τις δικές τους αλήθειες, επιθυμίες, σκοπούς, να ανακαλύψουν το δικό τους κόσμο, τη δική τους δράση.

Παιδική Θεατρική Ομάδα ΤΟΠΙ

θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ

Η θεατρική ομάδα Τόπι διασκευάζει δύο αγαπημένες ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι για τα παιδιά στην παιδική θεατρική παράσταση “Ο Τρομερός Εχθρός & ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας“. Δύο ιστορίες φτιαγμένες με πολύ χιούμορ και κυρίως διάδραση όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη του έργου. Η παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά από 3-12 χρονών τις καθημερινές παρουσιάζεται σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά ενώ κάθε Κυριακή στις 11.15 π.μ. αλλά και στις 3 μ.μ. ανεβαίνει στο Studio Μαυρομιχάλη.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Οργάνωση παραστάσεων 6974-392-387, 210-8660-397

Θεατρική Ομάδα Μικρός Νότος

θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ταξιδεύει για έκτη συνεχή χρονιά με 4 παραστάσεις που απευθύνονται σε παιδιά από 4 χρονών! Με τη νέα διαδραστική και μουσική παράσταση «Αισώπου… φίλοι», με την παράσταση «Ο Κουκουμπλής» και με την αφηγηματική παράσταση «Γύρω – γύρω μήνες». Συνεχίζεται επίσης και το «Αισώπου κόμιξ!», για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Όλες οι παραστάσεις προσφέρουν μια διαδραστική θεατρική εμπειρία με ζωντανή μουσική και πολύ παιχνίδι! Έρχονται στο σχολείο και μεταμορφώσουν τη σχολική αίθουσα σε πεδίο καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής δράσης! Οι μαθητές θα απολαύσουν μια παράσταση με ζωντανή μουσική και θεατρικό παιχνίδι που απαιτεί την ενεργό συμμετοχή τους. Προσφέρεται πλήρης φάκελος με προτεινόμενες δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς, σχεδιασμένος σύμφωνα με τις αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος (Theatre in Education).

Διαβάστε περισσότερα για τις παραστάσεις εδώ

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη
T. 6997 715382 | email: lambrini7@gmail.com

Ονειρόδραμα

Ονειρόδραμα

Το Ονειρόδραμα είναι η παιδική σκηνή της ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ, όπου από το 2005 παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, στο χώρο του σχολείου. Για τη φετινή χρονιά, έρχονται στο χώρο του σχολείου με θεματολογία από τους Μύθους του Αισώπου, και ειδικότερα τον ψεύτη βοσκό, τον λαγό και την χελώνα, την κολοβωμένη αλεπού και τις τεμπέλες δούλες. Τα διδάγματα είναι απλά αλλά βασικά για την κατανόηση της ομαδικότητας, συνεργασίας, ειλικρίνειας, στόχου, κ.α. Ηθοποιοί, μια υπέροχη συλλογή από γαντόκουκλες, ένα μαγικό σκηνικό, μουσική και πολλά τραγούδια συνθέτουν μια υπέροχη κωμωδία όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Η παράσταση είναι ιδανική για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί αφιερώνουν χρόνο και συζητούν με τα παιδιά.

Η δεύτερη θεατρική παράσταση που έχουν είναι “Ο Λύκος κάνει bullying”. Μια διασκεδαστική παράσταση που βασίζεται στα κλασικά παραμύθια “Τα τρία γουρουνάκια”, “Η Κοκκινοσκουφίτσα”. Τα παιδιά και οι ήρωες δικάζουν τον λύκο μέσα από μια διασκεδαστική διαδρομή και μαθαίνουν για την έννοια του bullying, πόσο σημαντικό είναι να σέβονται την διαφορετικότητα, απλούς κανόνες για την ένταξη και την αποδοχή στην ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα για την παραστάσεις εδώ

Υπεύθυνη Επικοινωνίας / Οργάνωση παραστάσεων
Παγώνα Αστήθα
210-3222075
6948003020
oneirodrama7@gmail.com

 Ομάδα Λόγου Παίγνιον

Ομάδα Λόγου Παίγνιον

Το Λόγου Παίγνιον αποτελείται από μία ομάδα παιδαγωγών, ψυχολόγων, καλλιτεχνών και εμψυχωτών, οι οποίοι σχεδιάζουν και πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις για μαθητές όλων των βαθμίδων. Τα δύο σημαίνοντα της ταυτότητάς τους, ο λόγος και το παιχνίδι, αποτελούν σε συμπυκνωμένη μορφή όλη τη φιλοσοφία της ομάδας: Επιζητούμε την καλλιέργεια του λόγου, του ψυχικού και πνευματικού δηλαδή κόσμου του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε, και ο τρόπος μας για να το πετύχουμε είναι το παιχνίδι. Έτσι, οι δράσεις ς χαρακτηρίζονται πάντα από ψυχαγωγικό χαρακτήρα και την κινητοποίηση του κοινού μέσα από εκπλήξεις και ανατροπές που ενδυναμώνουν το βιωματικό τους χαρακτήρα. Κοινός τόπος όλων των δράσεων αποτελεί η ανάπτυξη μίας ηθικήςόπου η προσωπική έκφραση, η δημιουργία και η αποδοχή των άλλων έχουν το σημαντικότερο ρόλο.

Μάθετε περισσότερα για τις παραστάσεις τους εδώ

Λόγου Παίγνιον
Καραϊσκάκη 28
105 54, Ψυρρή
Αθήνα
2105241624
info@logoupaignion.com

Θεατρική Ομάδα Δον Κιχώτες

θεατρική ομάδα Δον Κιχώτες

Η Ομάδα θεάτρου Δον Κιχώτες ετοίμασε και προτείνει μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, διαδραστικών προγραμμάτων και εργαστηρίων. Με στόχο την ψυχαγωγία, την γνώση μέσω της τέχνης, την ενεργοποίηση και τον γόνιμο προβληματισμό, προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δράσεις τους σε χώρους που τους είναι οικείοι.

Όλες οι παραστάσεις και τα προγράμματα ταξιδεύουν σε σχολεία, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και όπου αλλού υπάρχουν παιδιά. Ο μέγιστος αριθμός παιδιών για τις διαδραστικές παραστάσεις & τα εργαστήρια είναι 50 παιδιά / παράσταση, ενώ μπορούν να γίνουν 2 παραστάσεις την ίδια μέρα.

Δείτε αναλυτικά πληροφορίες για την κάθε παράσταση προγραμμα παραστάσεων Δον Κιχώτες

Ομάδα Θεάτρου Δον Κιχώτες,

6977741330

DonQuixotesTG@gmail.com

Ομάδα Hippo

ομάδα Hippo

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου, αλλά και του εκπαιδευτικού δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης και των αισθητικών ρεύματων του 21ου αιώνα. Φέτος παρουσιάζει  το θεατρικό έργο για παιδιά του Θωμά Βελισσάρη «Η Αυγή και ο Ανθός». Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού. Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα. Θέμα της παράστασης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η δύναμη της αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Ηλικίες: 4-12

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και νηπιαγωγεία στον χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο.

Τηλ. επικοινωνίας 6974040085.

Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά

Για 16η χρονιά συνεχίζεται η δράση «Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά», με την κινητή μονάδα θεάτρου του Νέου Κόσμου, που δίνει δωρεάν παραστάσεις σε ειδικά σχολεία και όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών.  Έχοντας δώσει πάνω από 2000 δωρεάν παραστάσεις σ’ αυτούς τους χώρους όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι και συνεχίζουμε παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Φέτος επιλέγουν τον Πινόκιο, το παραμύθι του Κάλο Κολόντι, για τις αξίες που πρεσβεύει, την ειλικρίνεια, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, το θάρρος, την όρεξη για ζωή και περιπέτεια. Αλλά κυρίως το επιλέγουμε επειδή είναι μια ιστορία γνωστή σε κάθε παιδί, απ’ όποια χώρα, απ’ όποιον τόπο κι αν έρχεται. Έτσι η παράσταση μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε μικρό θεατή, ξεπερνώντας το εμπόδιο της γλώσσας, αφού στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και τη δύναμη της δράσης, της εικόνας, της μουσικής.

Καθημερινά παραστάσεις σε σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά από το Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα
210 9212900
info@nkt.gr

Θέατρο Ρετρό

Θέατρο Ρετρό

Η ομάδα ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ‘ δραστηριοποιείται στο παιδικό θέατρο και πιο συγκεκριμένα στην παραγωγή παιδικών θεατρικών παραστάσεων που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας. Επιθυμία της ‘Θεάτρο ΡΕΤΡΟ’ είναι η δημιουργία μιας παιδικής παράστασης – θεατρικής εμπειρίας, που σέβεται όχι μόνο τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το ‘εν δυνάμει ενήλικα’, αλλά και την προσωπική αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα. Η ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ για τις παιδικές της παράστασεις αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς. Στόχος της είναι να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επαφή των λαών, με το να ταξιδεύει τους μύθους που έγιναν παιδικές παραστάσεις στη χώρα καταγωγής τους.

Οι παιδικές παραστάσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες από 4 ετών.

Διαβάστε περισσότερα για τις παραστάσεις τους εδώ

Αβδήρων 43, Σεπόλια Αθήνα

211 01 04 750

info@theatroretro.eu

698 34 34 636

Θεατρομάθεια

Θεατρομάθεια

Στα 17 χρόνια λειτουργίας της Θεατρομάθειας ανέβηκαν περισσότερα από 26 έργα έγιναν περισσότερες από 100 ραδιοφωνικές εκπομπές θεάτρου και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Η Θεατρομάθεια πρωτοπορεί στο συμμετοχικό θέατρο για παιδιά (participatory theatre) με παραστάσεις που σέβονται τα ίδια και υπερπηδούν τα εμπόδια της ενήλικης σκέψης για να ανοίξουν νέους δρόμους στη φαντασία και τις αισθήσεις των παιδιών. Χιλιάδες παιδιά από σχολεία όλων των βαθμίδων, βλέπουν κάθε χρόνο τις παραστάσεις της Θεατρομάθειας, αναγνωρίζοντας την ποιότητα, το ταλέντο και την καλλιτεχνική αλλά και παιδαγωγική αξία τους. Οι παραστάσεις  δίνουν επίσης ευκαιρίες για δραστηριότητες αφομοίωσης και συσχετισμό με τη διδακτέα ύλη, μέσα από τον φάκελο εκπαιδευτικού υλικού που τις συνοδεύει.

Φέτος προτείνουν τρεις συναρπαστικές παραστάσεις που απαντούν στα ισχυρότερα αιτήματα της εποχής, ειρήνη στο κόσμο, σεβασμός, αλληλεγγύη, συνεργασία, αγάπη για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των παραστάσεων που πάνε στα σχολεία εδώ

Θεατρομάθεια

2109025025,

2109023339

theatromathia@yahoo.com

Θεατρική Ομάδα Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης Δρωμενα 

Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση”

θέατρο μαριονέτας "Γκότση"

Το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση προάγει την τέχνη της μαριονέτας εδώ και 36 χρόνια εμπειρίας. Μπορείτε να επιλέξετε όποια παράσταση επιθυμείτε από τα έργα τους και να την φιλοξενήσετε σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των προτεινόμενων παραστάσεων εδώ

Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση

Ταμπά 43, 163 42, Ηλιούπολη

info@marionette.gr,

marionettetheater@gmail.com

210 9917470 – 6937 014316

Ομάδα Τσόκαρα

ομάδα τσόκαρα

Η ομάδα Τσόκαρα είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη θεατρική ομάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου από το 2011. Επιλέγει να λειτουργεί συλλογικά, δίχως σκηνοθέτη ή παραγωγό. Ταξιδεύει ανά τη χώρα σε διάφορες περιοχές εντός και εκτός των μεγάλων πόλεων. Πηγή έμπνευσης της ομάδας είναι η κοινωνικό πολιτική πραγματικότητα σε συνδυασμό με τα παραμύθια, τα παραμύθια που αφυπνίζουν και όχι που αποκοιμίζουν.  Όλες οι παραστάσεις πλαισιώνονται από 3 ηθοποιούς – συνδημιουργούς (Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη). Χρησιμοποιούν τα σώματα τους και τις φωνές τους με τέτοιο τρόπο, ώστε μέσα από έντονες και γρήγορες εναλλαγές να καλύπτεται η πολυπλοκότητα των πολλών διαφορετικών ρόλων, καθώς και ένα σωρό από ευφάνταστα αντικείμενα και κοστούμια – συνήθως χειροποίητα, συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική,  ώστε να αισθάνεσαι πως πράγματι βρίσκεσαι σε έναν θαυμαστό κόσμο και όλα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου, εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των παραστάσων που παρουσιάζονται στα σχολεία εδώ

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία και άλλους φορείς:Ελεάννα Αποστολάκη
Τηλ.Επικοινωνίας: 6973310991
email: reflections.theatercompany@gmail.com

Θέατρο Αερόπλοιο

θέατρο αερόπλοιο

Το Αερόπλοιο κάνει μια συστηματική δουλειά σε σχέση με την ψυχ-αγωγεία (η παύλα ηθελημένη ανάμεσα στο ψυχή και αγωγή) των παιδιών. Αντιμετωπίζουν το θέατρο και την παράσταση σαν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι σαν φτηνή δραστηριότητα, όπου τα παιδιά χάνουν μάθημα στο όνομα μιας επιπόλαιης διασκέδασης.

Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια ετοιμάζουν και τροφοδοτούν τους εκπαιδευτικούς –εφ΄ όσον μας το ζητήσουν- με πληροφοριακό εκπαιδευτικό υλικό αρκετό καιρό πριν την παράσταση. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό γραμμένο και μελετημένο από τους παιδαγωγούς θεατρολόγους με τους οποίους συνεργαζόμαστε, έχει πολλές προτάσεις για δημιουργικό παιχνίδι στο σχολείο με αφορμή τα θέματα . Έτσι τα παιδιά δεν θα δουν στην παράστασης ήρωες άγνωστους που πρώτη φορά ακούν γι΄ αυτούς. Προηγουμένως θα τους έχει μιλήσει ο δάσκαλος τους και θα έχουν παίξει με τα θέματα που θίγει η παράσταση.

Το θέατρο για παιδιά μπορεί και πρέπει να παίζει ένα ρόλο παράλληλο με το σχολείο. Ο ρόλος του δάσκαλου και του θεάτρου είναι σχετικός και οι πορείες τους αλληλοσυμπληρούμενες

Οι παραστάσεις του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ είναι ταυτόχρονα δημιουργικό παιχνίδι, μόρφωση και καλλιέργεια. Τα παιδιά δεν διασκεδάζουν απλά. Πλουτίζουν την φαντασία τους και διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Δείτε τι πρόγραμμα των παραστάσεων πατώντας εδώ

Θέατρο Τόπος Αλλού- Αερόπλοιο 
Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη
210-8656004,  210-8679535,  210-8624392

Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης, Δρώμενα

Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης, δρώμενα

Η παράσταση «Το Μαγικό Βιβλίο του Θεάτρου» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της θεατρο-παιδαγωγού Στέφης Θεοδότου είναι μια εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά με κεντρικό άξονα την ιστορία θεάτρου. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικά είδη θεάτρου και τους κυρίους εκπροσώπους τους από την γέννησή του στην ελληνική αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στην διάρκεια της παράστασης τα παιδιά έρχονται σε άμεση βιωματική επαφή και γνωρίζουν:
1. Την Αρχαία Ελληνική Κωμωδία και τον Αριστοφάνη (Βάτραχοι)
2. Το Ελισαβετιανό Θέατρο και τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (Ρωμαίος και Ιουλιέτα)
3. Την Κομέντια ντελ Άρτε – το Θέατρο Αυτοσχεδιασμού
4. Το Ρεαλιστικό Θέατρο και τον Άντον Τσέχωφ (Ένας Αριθμός)
5. το Θέατρο του Παράλογου και τον Ευγένιο Ιονέσκο (Φαλακρή Τραγουδίστρια)

Τα έργα έχουν προσαρμοστεί και διασκευαστεί με βάσει το παιδικό κοινό και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην τρυφερότητα και αθωότητα της παιδικής ηλικίας, ενώ είναι οικεία τόσο σε μικρά όσο και μεγάλα παιδιά (4 – 12ετών). Τα ερεθίσματα που δίνονται για φιλία, αγάπη και γνώση, μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δασκάλους. Οι παραστάσεις διαμορφώνονται ανάλογα με τον χώρο του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106897785

Mr and Mrs Bubble

mr & mrs Bubbles

Οι Mr and Mrs Bubble σας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της σαπουνόφουσκας.Δύο πλάσματα, από άλλη εποχή, που ζουν στον περιπλανόμενο πλανήτη Σαπουνόφουσκα. Ταξιδεύουν και ανοίγουν το σπιτικό τους για να μοιραστούν με τους καλεσμένους τους τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μία σαπουνόφουσκα.Οι καλεσμένοι γίνονται θεατές ενός παροδικού μεν, αληθινού δε τοπίου μεταμόρφωσης καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά τους ένας διαφανής κόσμος από σαπουνόφουσκες, που πάνω του αντανακλώνται πολύχρωμες ιστορίες και που αλλάζει συνεχώς μορφές και σχήματα.

Η performance Mr and Mrs Bubble είναι διαδράστική. Το κοινό καλείται, όχι μόνο να βοηθήσει τους δύο ήρωες να μοιραστούν με τους θεατές τις σαπουνοφουσκο-εφευρέσεις τους, αλλά και να μπει το ίδιο μέσα σε μία τεραστιών διαστάσεων σαπουνόφουσκα (κυριολεκτικά). Οι σαπουνόφουσκες στη performance έχουν πρωταγονιστικό ρόλο. Με χειροποίητα εργαλεία και εξωπραγματική χρήση αντικειμένων της καθημερινότητας σκορπίζονται μικρές, μεσαίες και τεράστιες σαπουνόφουσκες που ταξιδεύουν τους θεατές.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Απευθυνόμενες ηλικίες: 0-100 ετών

Επικοινωνία: 6973597570