16 παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε μέχρι το τέλος του 2018

Μια ακόμη θεατρική χρονιά ξεκίνησε και οι αθηναϊκές θεατρικές σκηνές έχουν ετοιμάσει μια ευρεία γκάμα προσεγμένων παιδικών θεατρικών παραστάσεων θέλοντας να μυήσουν τους λιλιπούτειους φίλους μας στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Το καλό παιδικό θέατρο είναι ο καλύτερος τρόπος να ψυχαγωγήσεις ένα παιδί, να του διδάξεις πραγματικά σημαντικές αξίες, να ελαφρύνεις την ψυχούλα του από οτιδήποτε μπορεί να του τη βαραίνει. Μην αρκούμαστε μόνο στην παράσταση που θα διασκεδάσει το παιδί μας αλλά σε αυτή που πέρα από τη διασκέδαση θα του προσφέρει την ευαισθητοποίηση, την διαπαιδαγώγηση και τροφή για σκέψη.

Εμείς εδώ, στο Infokids.gr  κάναμε τη …μελέτη μας και σας παρουσιάζουμε τις 16 παιδικές παραστάσεις που αξίζει να δουν φέτος οι λιλιπούτειοι θεατρόφιλοι αλλά και οι μεγάλοι που νιώθουν ακόμα μικροί!

“Ο έμπορος της Βενετίας” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου παρουσιάζει  την παράσταση “Ο έμπορος της Βενετίας” μια ιστορία ‘σύγχρονη’ που όμως έρχεται από την Αναγέννηση. H ιστορία διασκευάζεται για παιδιά κρατώντας γερά τον ρυθμό και το πνεύμα του δημιουργού της, αλλά κυρίως τα ισχυρά μηνύματά της και μετατρέπεται σε μία εντυπωσιακή παράσταση με χιούμορ, τραγούδι και ζωντανή μουσική! Σε αυτό το ‘παραμύθι’ ο αγαπημένος κλασικός δραματουργός, Σαίξπηρ, μιλάει για τα πάντα… για τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, το χρήμα, αλλά και την αγάπη, την πίστη και τη δύναμη της φιλίας, μιλά για αξίες πανανθρώπινες και ζητήματα διαχρονικά που αφορούν μικρούς και μεγάλους!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 8+

Πότε: Από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή 11:30 & 15:00, καθημερινές για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€ ΑΜΕΑ/ Άνεργοι / Πολύτεκνοι : 7€

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Λ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

210 9315600

“Ο πρίγκιπας και ο φτωχός” στο Εθνικό Θέατρο

“Ο πρίγκιπας και ο φτωχός” του Μαρκ Τουαίην παρουσιάζεται στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, αποφασίζουν ν’ αλλάξουν θέση; Μια κοινωνία στο έλεος ενός ζητιάνου κι ένας πρίγκιπας στο έλεος μιας κοινωνίας. Το έργο μιλά για τη δικαιοσύνη, την κατάχρηση της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, αλλά και τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το δικαίωμα όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών, στο όνειρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 6+

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 17:00 και κάθε Κυριακή στις 12:30 και στις 16:00

Εισιτήρια: 10€ ενήλικες, 7€ παιδικό
Β΄εξώστης 5€ (ενιαίο)
Οικογενειακό πακέτο
2 γονείς/συνοδοί και δυο παιδιά 32€
2 γονείς /συνοδοί και 1 παιδί 25€

Εθνικό Θέατρο

Σκηνή REX

Πανεπιστήμιου 48

210 3301881

«Παραμύθια για να σπάτε κέφι» στο Studio Μαυρομιχάλη

Η Θεατρική ομάδα Τόπι διασκευάζει ιστορίες του μεγάλου δάσκαλου και λογοτέχνη Τζιάνι Ροντάρι δίνοντας αφορμή στα παιδιά να δουν τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά.Κοινός παρανομαστής στις ιστορίες του Ροντάρι είναι η διαχρονικότητα των θεμάτων του, το ανήσυχο πνεύμα των ηρώων του, ο ηθικός προβληματισμός του και η θαρραλέα διαμαρτυρία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 4+

Εισιτήρια 10 , 8 ευρώ

Πότε: Κάθε Κυριακή 11.15 και 3 μ.μ μέχρι 24 Φεβρουαρίου

Θέατρο studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134 / Νεάπολη Εξαρχείων

“Ταξιδιώτες στον χρόνο” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Οι Ταξιδιώτες στο Χρόνο έχουν περιηγηθεί σε όλη την ανθρώπινη ιστορία! Έχουν παραβρεθεί στα μεγαλύτερα γεγονότα που έχει ζήσει η ανθρωπότητα και σας περιμένουν για να ταξιδέψετε μαζί τους με αφετηρία το Θέατρο Τζένη Καρέζη.  Η παγκόσμια Ιστορία ξεδιπλώνεται μπροστά σε μικρούς και μεγάλους με μουσική, τραγούδια και χορό, με διάδραση, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές και, πάνω απ’ όλα, με πάρα πολύ χιούμορ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 7+

Πότε: Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο/ Ανέργων: 10 ευρώ

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ακαδημίας 3 Αθήνα

“Το σκλαβί” στο Θέατρο Πόρτα

18 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το θρυλικό Σκλαβί της Ξένιας Καλογεροπούλου, επιστρέφει από τις 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πόρτα, σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Το Σκλαβί βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη συλλογή Παραμύθια του λαού μας, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου, καθώς και στον τόμο Το Φιδόδεντρο, που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καφαντάρης. Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά, που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα, αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να συγκρουστούν. Και η ιστορία μας ξεκινά…

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 5+

Πότε: Από 28 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή 11:00 & 15.00

Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό: 10 ευρώ

Ανέργων/ άνω των 65/ ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): 8 ευρώ

Θέατρο Πόρτα

Μεσογείων 59, 115 26, Αθήνα

210 77 11 333

“Το αγόρι με τη βαλίτσα” στο Θέατρο Κάππα

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, στην υπέροχη μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου στο θέατρο Κάππα. Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό, αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 6+

Πότε: Κάθε Κυριακή στις  11.30

Εισιτήρια:  Γενική είσοδος: 12€
Παιδικό: 8€
Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 8€
Ανέργων: 8€

Θέατρο Κάππα

Κυψέλης 2, Αθήνα

210 88 31 068

“Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” στο Θέατρο Ακροπόλ

Το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη που έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες ανεβαίνει  στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ. Ένα έργο ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και το δάσκαλο. Ένα ορφανό, χαρισματικό αγόρι, ο Μέλιος, διψάει για μόρφωση. Η λαχτάρα του για μάθηση του δίνει ώθηση και φτερά. Φως, στήριγμα και οδηγός, ο Δάσκαλός του ο καλός, τον βοηθάει να φύγει απ’ το χωριό και να πάει στην πόλη να μορφωθεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 7+

Πότε: Σάββατο: 14:30
Κυριακή: 11:30 και 14:30

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€. Ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών 10€

Θέατρο Ακροπόλ

Ιπποκράτους 9-11 Αθήνα

210 3648303

“Αγησίλαγος” στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

«Ο Αγησίλαγος» είναι μια «χαρούμενη πολύχρωμη γιορτή», ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησε ο Δημήτρης Μπασλάμ και το οποίο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν είναι μόνο κουκλοθέατρο, δεν είναι μόνο μουσική ή θεατρική παράσταση.Ο Αγησίλαγος είναι ένας χαριτωμένος λαγός-σεφ. Ζει στο σπίτι του στο δάσος, μαγειρεύοντας ευφάνταστες συνταγές, με μεγάλη ποικιλία υλικών. Όμως, μια μέρα ξυπνά με μαγουλάδες! Πανικόβλητος, αποδίδει την αιτία του προβλήματος στο φαγητό που τρώει. Ξεκινά, λοιπόν, ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης της μίας, ιδανικής τροφής που θα τον γιατρέψει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 4+

Πότε:  από Κυριακή 21 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00

Τιμές εισιτηρίων: 8€ & 6€ (σχολικές παραστάσεις-ομαδικές κρατήσεις)

Θέατρο Μικρό Χορν

Αμερικής 10

“Το Νησί των Συναισθημάτων” στο Θέατρο 104

Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση “Το Νησί των Συναισθημάτων” στο Θέατρο 104 από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική.Τα παιδιά συμμετέχουν σ’ αυτ’ην σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 5+

Πότε: Σάββατο στις 17:00

Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος : 10€ ΑΜΕΑ : 5€

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός)

210 3455020 – 6940290312

“Τρελαντώνης” στο Θέατρο Βέμπο

Το εμβληματικό παιδικό ανάγνωσμα της μεγάλης Πηνελόπης Δέλτα “Τρελαντώνης” θα παίζεται στο Θέατρο Βεάκη από τις 10 Νοεμβρίου.  Ο Αντώνης, η Πουλουδιά, η Αλεξάνδρα, κι ο μικρός Αλέξανδρος, περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Καστέλα και την Κηφισιά, φιλοξενούμενοι ενός συγγενικού καλωσυνάτου ζευγαριού, της θείας Μαριέτας και του θείου Ζωρζή. Παίζοντας, κάνοντας σκανταλιές, πλάθοντας ιστορίες με το νου τους, μπλέκονται σε απίθανες περιπέτειες, γεμάτες χιούμορ, αγάπη, τρυφερότητα κι ανθρωπιά. Όλα αυτά σε μια παράσταση γεμάτη χρώματα, παλμό, χορό και τραγούδι, που με τη σύγχρονη αισθητική της σμίγει τη νοσταλγία με τη φρεσκάδα της παντοτινής νιότης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 7+

Πότε: από 10 Νοεμβρίου Σάββατο στις 2:45μμ και Κυριακή 11:30πμ & 2:45μμ

Eισιτήρια: 12€ στην πλατεία του θεάτρου
10€ στον εξώστη του θεάτρου
Ειδικές τιμές για σχολεία και ομαδικές κρατήσεις.

Θέατρο Βέμπο

Καρόλου 18, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)

210 5221767

«Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου

Το διαχρονικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη «Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» ανεβαίνει από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τέσσερα έργα του Αριστοφάνη -«Ειρήνη», «Αχαρνείς», «Πλούτος», «Όρνιθες»- συνδιαλέγονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας στα ματιά των θεατών τα αιώνια και τόσο σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες και αφορούν: την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, τον ρόλο των συκοφαντών και των κολάκων στους κυβερνώντες, τον πόλεμο και την αγωνιώδη αναζήτηση των ανθρώπων για την ειρήνη και τέλος τον καταλυτικό ρόλο της κάθε μορφής εξουσίας στη διαμόρφωση των κοινωνιών και κατ’ επέκταση στη ζωή των ανθρώπων, με τη συνήθη «αριστοφανική προσέγγιση» της διακωμώδησης των κακώς κειμένων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 7+

Πότε: από Σάββατο 20 Οκτωβρίου,  στις 14:30 & Κυριακή στις 11:30

Εισιτήρια:
• Κανονικά εισιτήρια: €15, €13, €11 (θεωρείο)
• Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους & ανέργους
• Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) & οικογενειακά εισιτήρια (4 ατόμων)

«ΘΕΑΤΡΟΝ»

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

212 254 0300

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στο Θέατρο Βασιλάκου

 “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”, το θρυλικό παραμύθι της Γαλλίδας μυθιστοριογράφου Γκάμπριελ-Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ, θα παρουσιαστεί στην Παιδική Σκηνή του “Νέου  Θεάτρου Βασιλάκου”.  Μια ιστορία όμορφη και συγκινητική, για κάποιον πρίγκιπα περήφανο και αλαζονικό, που η ζωή του επιφυλάσσει σκληρή τιμωρία! Έπρεπε να μάθει να κάνει το καλό, να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να γίνει  ήρωας, να θυσιαστεί και επειδή αγάπησε να σωθεί! Οι ήρωες του παραμυθιού, μας  μαθαίνουν να βλέπουμε τον κόσμο με την ψυχή και όχι με τα μάτια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 5+

Πότε: Κυριακή στις 11:30 & 15:00

Τιμές εισιτηρίων 12€ (ενηλίκων), 10€ (παιδικό), για γκρουπ (12 άτομα και πάνω) 8€.

Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών

10435 Κεραμεικός

“Αργοναυτική εκστρατεία” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την παράσταση “Αργοναυτική εκστρατεία” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το έργο  ξεκινάει με τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα. Από κει και ύστερα θα παρακολουθήσουμε τη γέννηση του Ιάσονα στην Ιωλκό της Μαγνησίας, το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα πάνω στα βουνά του Πηλίου και την απόφασή του να φέρει πίσω στην πατρίδα το χρυσόμαλλο δέρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 3+

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11:30 & 15:30

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 12 ευρώ (παιδιά και ενήλικες)

Μειωμένο εισιτήριο: 10ευρώ
Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις κατηγορίες: Ομάδες των δέκα (10) ατόμων και άνω, κατόχους Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) και οικογένειες 4 ατόμων και άνω )

Ειδική τιμή: 8€ για ΑΜΕΑ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206,  Ταύρος,

210 3418550

«Βαλς με τα παραμύθια» στο Θέατρο Κιβωτός

Στο «Βαλς με τα παραμύθια» η Κάρμεν Ρουγγέρη θα γνωρίσει αυτή την φορά στα παιδιά και σε όλη την οικογένεια τον πατέρα του βαλς τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του μέσα από έξι επιλεγμένα παραμύθια που αναδεικνύουν τις πραγματικές αξίες της ζωής όπως είναι: η αγάπη, η συνέπεια, η εντιμότητα, η συνεργασία, η υπευθυνότητα και η καλοσύνη. 6 παραμύθια και από την άλλη μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους ζωντανεύουν επί σκηνής σε ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 3+

Η παράσταση θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Θέατρο Κιβωτός,

Πειραιώς 115

“Πήτερ Παν” στο Θέατρο Αθηνά

Μια σύγχρονη, δυναμική, μαγευτική, φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie, που μας οδηγεί σε μια Χώρα του Ποτέ που θα μπορούσε να είναι καλά κρυμμένη στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης και κρύβει την έγνοια και την ανησυχία του παιχνιδιού καθώς το παιδί μεγαλώνει. Η Χώρα του Ποτέ είναι μια παιδική χαρά περιπέτειας, όπου τα χαμένα αγόρια ζουν σήμερα με αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους. Όλα αυτά ενισχύουν την αφοσίωση του ήρωα στη διασκέδαση και την περιπέτεια. Ένα έργο που θα ήθελε να μιλήσει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη έγνοια και μέριμνα προς τα παιδιά, αλλά ακόμη θίγει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη και τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης. Αυτή η παράσταση δεν είναι απλώς μια μεγάλη περιπέτεια – είναι η ίδια η ζωή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 5+

Πότε: Από 21 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00

Εισιτήρια: Από 8 ευρώ

Θέατρο Αθηνά
Δεριγνύ 10 & Πατησίων

“Με οικογένεια” στο Θέατρο Χυτήριο

 Το “Με Οικογένεια” του Hector Malot, που διάβασαν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Χυτήριο. Ένα έργο, ύμνος στη δύναμη του ανθρώπου να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Το ταξίδι ενός μικρού κοριτσιού, ανάμεσα σε ηπείρους, για το όνειρο, το καλύτερο αύριο και την αναζήτηση της οικογένειας. Μια περιπέτεια γεμάτη χρώμα, τρυφερότητα, ευαισθησία και την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων. Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Για παιδιά 6+

Πότε: από Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11:30

Τιμές εισιτηρίων

10 ευρώ φοιτητές, άνεργοι 8 ευρώ

Θέατρο Χυτήριο
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός
210 3412313