ΗΠΑ: Βρέθηκε 18χρονη, που την είχε απαγάγει γυναίκα προσποιούμενη τη νοσοκόμα

Μια κοπέλα που είχε απαχθείτο 1998 όταν ήταν βρέφος σε ένα νοσοκομείο στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, βρέθηκε ασφαλής, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Πολιτείας.

Η γυναίκα την οποία η κοπέλα πίστευε ότι ήταν η μητέρα της, συνελήφθη με την κατηγορία της απαγωγής.

Η Καμίγια Μόμπλει, 18 χρονών σήμερα, εντοπίστηκε στο Γουαλτερμπόρο της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη στο Τζάκσονβιλ, που εξακρίβωσε την ταυτότητα της μέσα από διενέργεια ενός τεστ DNA.

Η κατάσταση της υγείας της φαίνεται να είναι καλή, με τον σερίφη Μάικ Γουίλιαμς να την περιγράφει ως «μια κανονική 18χρονη κοπέλα».

«Αυτή η νεαρή γυναίκα απήχθη όταν ήταν νεογνό και θα χρειαστεί χρόνο και βοήθεια για να το επεξεργαστεί όλο αυτό», τόνισε ο Γουίλιαμς. «Το έχει εισπράξει όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς».

Η απαγωγέας

Η είδηση προκάλεσε συναισθηματική φόρτιση στα μέλη της βιολογικής οικογένειας της κοπέλας. Επαφίεται στην 18χρονη να καθορίσει τις μελλοντικές επαφές που θα έχει, τόνισε ο σερίφης.

Οι αρχές εντόπισαν την Μόμπλει μέσα από υποδείξεις του εθνικού κέντρου αγνοουμένων παιδιών και παιδιών θύματα εκμετάλλευσης. Της είχαν δώσει διαφορετικό όνομα, μέσα από πλαστά έγγραφα, όπως σημείωσε ο σερίφης, χωρίς να αναφέρει το όνομα αυτό.

«Ξεκίνησε, πιθανώς πριν από δύο μήνες, να έχει μια αίσθηση ότι ίσως να είχε εμπλακεί σε όλο αυτό με κάποιο τρόπο», τόνισε ο σερίφης.

Η Μόμπλει ήταν βρέφος μόλις λίγων ωρών όταν μια γυναίκα, ντυμένη σαν νοσοκόμα την απήγαγε από το δωμάτιο της μητέρας της, σύμφωνα με την καταγραφή του περιστατικού το 1998.

Οι αρχές συνέλαβαν την Γκλόρια Γουίλιαμς, 51 ετών, στην Νότια Καρολίνα με τις κατηγορίες της απαγωγής και της παρεμβολής στην επιμέλεια παιδιών, όπως ανέφερε ο σερίφης.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και οδήγησε τις αρχές να ακολουθήσουν περισσότερες από 2.500 πληροφορίες.

«Συνομιλούμε με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε για να προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τι μπορεί να συνέβη πριν από 18 χρόνια», είπε ο σερίφης. «Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα», πρόσθεσε.

Η Γκλόρια Γουίλιαμς θα εκδοθεί στη Φλόριντα, σύμφωνα με τις αρχές και βρίσκεται αντιμέτωπη με ισόβια ποινή κάθειρξης.