Νέα, σύγχρονη μέθοδος διαδερμικής βιοψίας μαστού στο «Νίκος Κούρκουλος»

Σε πλήρη λειτουργία από τις 28/6/17 και με την έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) τέθηκε το μηχάνημα Διαδερμικής Βιοψίας Μαστού.
Το ανωτέρω μηχάνημα λειτουργεί πλέον στον φυσικό του χώρο στο Κέντρο Ημερησίας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», όπως ακριβώς προβλεπόταν στην κύρωση της σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθήνας «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και της Άννας – Μαρίας – Λουΐζας Λάτση με τον υπ΄ αριθ. Νόμο 4159(ΦΕΚ 127/4-6-13), την οποία ευχαριστούμε για τη στήριξη και συνδρομή της σε όλα τα επίπεδα.

O Ευάγγελος Φιλόπουλος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας μάς εξηγεί πώς πραγματοποιείται η διαδικασία: «Η εν λόγω θεραπεία απευθύνεται σε γυναίκες στις οποίες έχουν εντοπιστεί ευρήματα όπως αποτιτανώσεις ή ογκίδια τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Με την βοήθεια Διαδερμικών Βιοψιών που γίνονται με την βοήθεια μαστογράφου, η γυναίκα ξαπλώνει σε ένα ειδικό τραπέζι. Εκείνη την στιγμή γίνεται μια μαστογραφία. Το μηχάνημα εντοπίζει με ακρίβεια το εύρημα, κατευθύνει τότε εκεί μια ειδική βελόνα, η οποία αφαιρεί μέρος της βλάβης ή ολόκληρη την βλάβη. Αυτό γίνεται χωρίς η γυναίκα να λάβει νάρκωση, μόνο με μια τοπική αναισθησία». Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη τεχνολογία βιοψίας διαθέτουν μόλις δύο (2) ακόμη νοσοκομεία του ΕΣΥ: το Ιπποκράτειο και το Μεταξά.