Αρχική Infokids Συνταγές 4 λαχταριστά καλοκαιρινά γλυκά ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!

4 λαχταριστά καλοκαιρινά γλυκά ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!

Η ζάχαρη δίνει κενές θερμίδεςστο παιδί, δηλαδή θερμίδες χωρίς άλλα θρεπτικά συστατικά, ούτε βιταμίνες, ούτε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ούτε φυτικές ίνες, ούτε πρωτεΐνες, ενώ ταυτόχρονα δεν το χορταίνει. Συνεπώς, θα πρέπει αν όχι να αποκλείεται τελείως από τη διατροφή των παιδιών, τουλάχιστον να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις Αμερικάνικες Διαιτολογικές Οδηγίες, προτείνεται όχι περισσότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων να προέρχονται από την επιπρόσθετη ζάχαρη. Οι οδηγίες των ειδικών είναι ξεκά­θαρες: αν ένα παιδί είναι κινητικό και φυσιολογικού βάρους, μπορεί να τρώει ακόμη και κάθε μέρα ένα μικρό γλυκό, κατά προτίμηση ως απογευματινό σνακ, όχι όμως αντικαθιστώντας το κανονικό του γεύμα. Αν ένα παιδί έχει περιττά κιλά, και πάλι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα γλυκά από τη διατροφή του, κυρίως επειδή στα παιδιά οι τροφές που απαγορεύο­νται γίνονται ακόμη πιο επιθυμητές.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 καλοκαιρινά και άκρως υγιεινά γλυκά σνακ χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι!

Ζελέ Καρπούζι

Υλικά
2 κ. καρπούζι + 200 γρ. καρπούζι
16  φύλλα ζελατίνης ή 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Βγάζουμε τους σπόρους και λιώνουμε το καρπούζι στο μπλέντερ. Το σουρώνουμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι. Χρειαζόμαστε 1 lt χυμό (περίπου 4 φλ.). Βγάζουμε τους σπόρους από τα 200 γρ. καρπούζι και κόβουμε την ψίχα σε κύβους 1 εκ.  Βάζουμε το μισό χυμό καρπουζιού στο ψυγείο. Βράζουμε τον υπόλοιπο καρπουζοχυμό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό που έχουμε αφήσει στο ψυγείο και ξανα –ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε 8 βρεγμένα φορμάκια τις σταγόνες σοκολάτας και τα κομματάκια του καρπουζιού και ρίχνουμε μέσα το ζελέ. Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι.

Γιαουρτογλυκό με τηγανητές μπανάνες

Υλικά:

1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες διαγώνιες

4-5 κουταλιές γιαούρτι

μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

τριμμένοι ξηροί καρποί

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε πασπαλίσει πιο πριν με την κανέλα, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά για να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι προσθέτουμε μερικά από τα κομμάτια μπανάνας στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό  σε ένα μπολ παγωτού με τα κομμάτια μπανάνας που έχουμε κρατήσει και επιπλέον κανέλα, μπορούμε να το καταναλώσουμε αμέσως αλλά μπορούμε και να το φυλάξουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας το με ζελατίνα.

Παγωτό σάντουιτς ροδάκινο και βερίκοκο

Υλικά για σάντουιτς παγωτό

100ml γάλα 2%

1 μεγάλο ροδάκινο κομμένο σε κομμάτια

2 βερίκοκα σε κομμάτια

2 κ.σ. νιφάδες βρώμης

200 γρ. μπισκότα βρώμης

Εκτέλεση

Βάλτε στο μπλέντερ το γάλα, τα φρούτα και τη βρώμη και χτυπήστε καλά. Προσθέστε ακόμη λίγη βρώμη ή ένα, δύο βερίκοκα αν η σύσταση του μείγματος παραμένει αραιή. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Προσθεστε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Αφήστε το να παγώσει για 40 λεπτά. Στρώστε τα μπισκότα δυο δυο στη σειρά σε μια μεγάλη επιφάνεια. Αφού παγώσει το παγωτό  γυρίστε το γρήγορα σε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής και με ένα κορνέ γεμίστε τα μπισκότα. Σκεπάστε τα με τα άλλα μπισκότα, πιέζοντας ελαφρά. Τοποθετήστε τα παγωτά σε ένα δοχείο στην κατάψυξη.

Μους Μελιού

Υλικά
500 ml  γάλα
150 γρ.  μέλι
4 κρόκοι αβγών
25 γρ. ζελατίνη
500  γρ. σαντιγί

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τους κρόκους και τους ζεματίζουμε ρίχνοντας με κουτάλα λίγο –λίγο το μείγμα γάλακτος –μελιού. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε λίγο βραστό νερό. Τραβάμε από τη φωτιά το σκεύος, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σουρώνουμε από λεπτή σίτα και βάζουμε στο ψυγείο γύρω στη μία ώρα. Προσεκτικά, ανακατεύουμε με τη σαντιγί. Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 5 ώρες, πριν σερβίρουμε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter