4 πάρκα για να επισκεφθείτε με το παιδί σας που αγαπά τα ζώα

Τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα τα ζώα. Μια βόλτα οικογενειακώς σε ένα πάρκο με ζώα ή σε ένα κτήμα είναι το πρώτο βήμα για να εξοικειωθεί το παιδί, όχι μόνο με τα ζώα, αλλά με και το φυσικό τους περιβάλλον. Εκεί θα δει πώς ζουν, πώς παίζουν και θα έρθει σε μια πρώτη επαφή με τις συνήθειές τους. Αν, μάλιστα, επιτρέπεται να ταΐσει ή να χαϊδέψει κάποια ζώα με την άδεια και την επίβλεψη κάποιου υπεύθυνου, μη διστάσετε να το αφήσετε. Η αφή είναι μια από τις αισθήσεις που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά και θα τους βοηθήσει να τα αισθανθούν πιο κοντά τους.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 προτάσεις εξόδου σε φάρμες και πάρκα που αξίζει να προγραμματίσετε λίαν συντόμως αν τα παιδιά σας λατρεύουν τα ζώα. Και να θυμάστε, είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά από μικρά πώς να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα!

Farma Moo

Στην κοιλάδα της Ντάριζας, λίγο πριν από τη Νέα Μάκρη, η Farma Moo μας προτείνει να ξεφύγουμε από την γκρίζα πραγματικότητα της πόλης, να νοικιάσουμε το δικό μας περιβόλι, να φυτέψουμε λαχανικά σε αυτή (μόνοι μας ή με την καθοδήγηση των ειδικών) και να περιηγηθούμε σε ένα πανέμορφο αγρόκτημα παρέα με κατσικάκια, άλογα, κότες, χήνες και πάπιες. Αφού επιλέξετε το περιβόλι σας, μπορείτε να διαλέξετε ποια προϊόντα θα φυτέψετε σε αυτό και αν θα συμμετέχετε εσείς οι ίδιοι στη συγκομιδή ή θα σας στέλνουν τα προϊόντα στο σπίτι.

Farma Moo

Λεωφ. Διονύσου, Νέα Μάκρη

2294 091161

«Μια φορά κι έναν καιρό»

Το βιωματικό θεματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό» δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική ονειρική εμπειρία, όπως στις ιστορίες που αφηγούνταν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Μέσα στα δέντρα και το πράσινο, τα παιδιά γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη ζωή στο παραδοσιακό χωριό μιας άλλης εποχής, διασκεδάζουν με τα ζώα, μαθαίνουν πώς να ζουν σε αρμονία με τη φύση. Νερόμυλος, αλώνι, πατητήρι, στάβλοι με ζώα (ταύροι, πόνι, κουνέλια, κότες, κατσίκες, πρόβατα, παγώνια), αλλά και περιφραγμένος χώρος με ελάφια, δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς ήταν η αγροτική ζωή παλιά, τότε που οι παππούδες και οι γιαγιάδες αφηγούνταν παραμύθια δίπλα στην πυροστιά.

Η είσοδος είναι δωρεάν για ατομικές επισκέψεις

Βιωματικό θεματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό»
Παναγίας Γρηγορούσης, 19011 Αυλώνας
22950-29933, 6977-656028

Γαϊδουροχώρα

Στην πλαγιά ενός λόφου, στις ανατολικές παρυφές του Υμηττού, 3χλμ. από το κέντρο του Κορωπιού, βρίσκεται η Γαϊδουροχώρα. Είναι ένας εναλλακτικός χώρος ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης αφιερωμένος στο γαϊδουράκι. Με βιωματικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν την συμμετοχή στην καθημερινή φροντίδα και εκπαίδευση των γαϊδουριών, παιχνίδια μαζί τους, βόλτες σε μονοπάτια της περιοχής δίπλα τους, οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τα γαϊδούρια. Η επαφή με το γαϊδούρι έχει αποδειχτεί ευεργετική και η ενασχόληση μαζί του μπορεί να βοηθήσει πολλαπλά στην αυτοεκτίμηση και ισορροπία όλων μας.

Γαϊδουροχώρα

Θέση Μπουρμπουτσάνα

(μεταξύ των οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας), Κορωπί

6944 616160

Αγρόκτημα Μελεαγρίς

Το Αγρόκτημα Μελεαγρίς στα Σπάτα, σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από την Έξοδο 18 της Αττικής Οδού είναι η ιδανική πρόταση εξόδου για τα παιδιά που αγαπούν τα ζώα.  Στους χώρους του φιλοξενούνται θηράματα (φασιανοί, πέρδικες κλπ.) των ελληνικών δασών, σπάνια ελληνικά τσοπανόσκυλα, κάθε λογής οικόσιτα πουλιά (μεταξύ των οποίων και μελεαγρίδες, δηλ. φραγκόκοτες) και άλλα ζώα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη βραχόκτιστη λίμνη με τα σπάνια κινέζικα παπάκια, τις γαλλικές χήνες και τους κύκνους.

Αγρόκτημα Μελεαγρίς

5 λεπτά μετά την έξοδο 18 της Αττικής οδού Σπάτα

210-6634820