5 δροσερά γλυκά με σπιτικό παγωτό που θα κλέψουν την παράσταση φέτος το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι των παιδιών έχει απαραιτήτως βουτιές στη θάλασσα και παγωτό. Κι όταν λέμε παγωτό στην οικογένειά μου εννοούμε φυσικά το σπιτικό Παγωτό ΓΙΩΤΗΣ που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μας! Με μόλις μια συσκευασία Μίγμα για Παγωτό ΓΙΩΤΗΣ και φρέσκο γάλα, έχουμε σε χρόνο ρεκόρ 2,5 λίτρα λαχταριστό παγωτό με πλούσια γεύση.

7 αγαπημένοι και άκρως καλοκαιρινοί συνδυασμοί παγωτού αποτελούν την ιδανική πρόταση για να δροσίσουμε και να γλυκάνουμε τα παιδιά όταν μας ζητούν επίμονα να φάνε παγωτό! Εγώ λατρεύω το Παγωτό Φράουλα και τα πιτσιρίκια μου δεν μπορούν να αντισταθούν στη Σοκολάτα. Βέβαια, όποια γεύση κι αν επιλέξετε μπορείτε να την απογειώσετε με την προσθήκη σιροπιού.

Δοκιμάστε το Σιρόπι Magic Cracky ΓΙΩΤΗΣ και δώστε στα παγωμένα σας γλυκίσματα μια υπέροχη κρούστα παγωμένης, τραγανής σοκολάτας που θα κλέψει τις εντυπώσεις τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση!

Και επειδή όλα τα ωραία και τα νόστιμα θέλουμε να τα μοιραζόμαστε μαζί σας, το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 εντυπωσιακά και άκρως δροσερά γλυκά με σπιτικό παγωτό που αξίζει να φτιάξετε αλλά κυρίως να γευτείτε φέτος το καλοκαίρι. Μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα πιτσιρίκια σας και φτιάξτε τέλεια καλοκαιρινά γλυκά κεράσματα. Πάνω σε όλες τις συσκευασίες του Μίγματος για Παγωτό ΓΙΩΤΗΣ υπάρχουν ιδέες συνταγών, αλλά και tips για να απολαύσετε το παγωτό με ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Εκλέρ γεμιστά με παγωτό βανίλια

Υλικά (για περίπου 12 κομμάτια)

1 πακέτο Μίγμα για Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ

550 ml γάλα

200 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ

1 πακέτο σαβαγιάρ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να πήξει τόσο όσο να μπορέσουμε να γεμίσουμε τα σαβαγιάρ. Μόλις το παγωτό παγώσει αφαιρούμε από το ψυγείο και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα σαβαγιάρ. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και το παγωτό. Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Αλείφουμε τα εκλεράκια με τη λιωμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη και σερβίρουμε.

Ρολό Κέικ με Παγωτό Φράουλα

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

3/4 κούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

1/3 φλιτζάνι Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

1 πρέζα αλάτι

4 αυγά

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για το παγωτό

1 πακέτο Μίγμα για Παγωτό Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ

650 ml γάλα

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Παίρνουμε ένα ταψί και ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή με λίγο βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Σταδιακά προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των αυγών μέχρι να γίνει λείο χωρίς σβόλους. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 12 λεπτά. Αφού βγει από τον φούρνο τοποθετούμε μια βρεγμένη πετσέτα πάνω στο κέικ και αναποδογυρίζουμε.  Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να κρυώσει εντελώς.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το Μίγμα για Παγωτό Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.  Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει. Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι, αφαιρούμε από το ψυγείο. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω το παγωτό και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα . Το διπλώνουμε προσεκτικά με την βοήθεια πετσέτας και βάζουμε στη κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.

Ντόνατ με παγωτό

Υλικά:

12 ντόνατς

1 Μίγμα για Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ

650 ml γάλα

400 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και τη βάζουμε στη φωτιά. Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και την βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο ακουμπάμε στην κατσαρόλα (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης και μόλις λιώσει καλά η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το Μίγμα για Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς. Κόβουμε τα ντόνατς οριζόντια στη μέση. Tοποθετούμε σε κάθε κάτω μέρος, από μία μπάλα παγωτού. Πιέζουμε ελαφρώς να απλώσει και να πάει παντού. Κλείνουμε με το πάνω μέρος του ντόνατ και βουτάμε το μισό στην κουβερτούρα. Σερβίρουμε αμέσως!

Muffins με παγωτό

Yλικά:

Για τα muffins

120 γραμμάρια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

20 γραμμάρια Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

40 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο μαλακό

1 αυγό

125 ml γάλα πλήρες

Για το παγωτό

1 πακέτο Μίγμα για Παγωτό Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ

600 ml γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (160°C για φούρνους με αέρα). Βάζουμε 12 χάρτινες φόρμες για κεκάκια σε ένα ταψί. Αναμιγνύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη άχνη, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα σε ένα μπολ. Τα προσθέτουμε  στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ακριβώς όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε με κουτάλι το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε 15-20 λεπτά. Βγάζουμε τα κεκάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.Εν συνεχεία φτιάχνουμε το Μίγμα για Παγωτό Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις το παγώσει το παγωτό προχωράμε στην συναρμολόγηση του γλυκού. Αφαιρούμε μια φέτα από την κορυφή κάθε κέικ και βάζουμε μια  μπάλα παγωτό στη βάση κάθε muffin, απλώνουμε ελαφρά με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με το καπάκι κάθε κέικ. Σερβίρουμε αμέσως.

Χωνάκια βάφλας με παγωτό παρφέ

Υλικά

2 αυγά

250 ml ζεστό νερό

250 γραμμάρια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

2 βανίλιες κάψουλες

250 γραμμάρια ζάχαρη

125 γραμμάρια βούτυρο

1 πακέτο Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ

550 ml γάλα

Σιρόπι Magic Cracky ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το Μίγμα για Παγωτό Παρφέ Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα χωνάκια βάφλας. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό. Ρίχνουμε σταδιακά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη βανίλια. Το μίγμα πρέπει να τρέχει να είναι δηλαδή αραιό, αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε τις επιφάνειες της βαφλιέρας, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά περίπου.

Αν δεν έχουμε βαφλιέρα, χρησιμοποιούμε μια τοστιέρα. Ζεσταίνουμε την τοστιέρα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα (190 ° C).Τοποθετούμε ένα κουτάλι σούπας από το μίγμα στο κέντρο της τοστιέρας, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 90 δευτερόλεπτα. Γρήγορα αφαιρούμε τη βάφλα από την τοστιέρα και χρησιμοποιώντας έναν κυκλικό κόφτη μπισκότων την κόβουμε σε κύκλους.

Όταν βγάζουμε κάθε μία βάφλα την τυλίγουμε αμέσως σε ένα τσέρκι τριγωνικό,  γιατί η βάφλα στερεοποιείται αμέσως, και έτσι παίρνει το σχήμα χωνάκι. Αν δεν έχετε τέτοιου είδους τσέρκι μπορείτε να κάνετε την εξής πατέντα: Θα πάρετε ένα σκληρό χαρτί (χαρτόνι) θα το κόψετε προσεκτικά για να δημιουργήσετε τα χωνάκια. Εν συνεχεία, θα πάρετε ένα αλουμινόχαρτο θα τυλίξετε προσεκτικά τα χωνάκια και εκεί μέσα θα τοποθετήσετε τη ζύμη. Αφού σταθεροποιηθούν και κρυώσουν τα γεμίζουμε με το παγωτό που φτιάξαμε!

Προσθέτουμε στα χωνάκια βάφλας το σιρόπι Magic Cracky ΓΙΩΤΗΣ και σερβίρουμε!