Αρχική InfoBaby 5 λάθη που κάνουν οι γονείς με τα νεογέννητα!

5 λάθη που κάνουν οι γονείς με τα νεογέννητα!

image

Όταν φέρνουμε το νεογέννητο στο σπίτι από το μαιευτήριο, η καθημερινότητα και οι ρυθμοί αλλάζουν. Αυτο που ειναι σίγουρο, ειναι οτι οι γονείς θα κάνουν λάθη!
Δείτε τι λένε οι ειδικοί για τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς με τα νεογέννητα.

1. Τα νεογέννητα δεν πρέπει να κοιμούνται όλη τη νύχτα

Εκτός εξαιρέσεων  τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται συνεχόμενα τις νύχτες κατα τις δυο εβδομάδες της ζωής τους. Πολλές φορές, οι γονείς χαιρονται όταν συμβαίνει αυτό αλλα ουσιαστικά  πρόκειται για το πρώτο λαθος. Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα πρέπει να τα ξυπνούν οι γονείς κάθε τέσσερις ώρες και να τα ταΐζουν. Αυτό περί να γίνεται γιατί τα μωρά που κοιμούνται πολύ και χάνουν γεύματα αφυδατώνονται. Επίσης, ο πολυωρος συνεχόμενος ύπνος πολλές φορές αποτελεί σημάδι ότι το μωρό έχει ίκτερο.

2. Πρέπει να αποφεύγουμε τα μέρη με πολύ κόσμο

Συχνά  βλέπουμε γονείς να παίρνουν μαζί τους τα νεογέννητα σε μέρη με πολύ κοςμο.η λογική λέει οτι αυτό ειναι λάθος. Η έκθεση του νεογέννητου σε χώρους με ανθρώπους που κουβαλούν μικρόβια αποτελεί πρόβλημα γιατί το μωρό μπορεί να πάθει κάποια μικροβιακή μόλυνση  και επιςης  αν ανεβαςει πυρετό από κάποιο μικρόβιο θα πρέπει να νοσηλευτεί μέχρι να σιγουρευτούν οι γιατροί πως δεν είναι κάτι πιο σοβαρό. Ο πυρετός σε ένα νεογέννητο μωρό που δεν έχει κλείσει ακόμα 6 εβδομάδες ζωής είναι επικίνδυνο και συνεπάγεται ειςαγωγη σε νοσοκομείο.

3. Δεν πρέπει να είναι κλεισμένο συνέχεια μέσα στο σπίτι

Οπως ειναι κακό το παιδί να εκτείνεται συνεχώς σε εξωτερικούς χώρους,εξιςου κςκο ειναι να βριςκεται σε στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο.κι αυτό δεν ειναι τόσο κακό για το νεογέννητο όσο ειναι για τη μητέρα. Μην ξεχνάτε πως υπάρχει και ο κίνδυνος της επιλόχειας κατάθλιψης...Καλό θα είναι να βγάζετε το μωρό για έναν περίπατο.

4.Πρέπει να τρώνε μόνο όταν πεινάνε

Οι νέοι γονείς τις περισσότερες φορές κάνουν το λάθος και ταΐζουν το μωρό τηρώντας ένα αυστηρό ωράριο. Οι παιδίατροι τονίζουν πως από τη στιγμή που το μωρό τρώει τουλάχιστον κάθε τέσσερις ώρες, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγο ανησυχίας. Τα νεογέννητα ξέρουν πολύ καλά ποτέ πεινάνε και ποτέ έχουν χορτασει. Αν το ταΐζετε κάθε φορά που πεινάει, τότε τρώει καλύτερα.

5. Οι γονείς δεν εμπιστεύονται το ένστικτό τους

Οι γονείς έχουν την τάση να ρωτούν και να συμβουλεύονται ανθρώπους του οικείου περιβάλλοντος καθώς πιςτευουν οτι γνωρίζουν καλύτερα γιατί έχουν ήδη παιδιά.κι όμως...οι γονείς πρέπει να εμπιστεύονται το ένστικτο τους. Υπάρχουν ο.χ γονείς που αισθάνονται πως το μωρό τους είναι άρρωστο ενώ οι γύρω φίλοι και συγγενείς λένε πως το παιδί είναι μια χαρά. Έτσι, παρόλο που πιστεύουν πως κάτι δεν πάει καλά, χάνουν πάρα πολύ χρόνο μέχρι να πάνε το μωρό στον παιδίατρο.Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γονείς πρέπει να εμπιστεύονται το ένστικτο τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.