5 παιδικά κανάλια στο Youtube για ποιοτική ψυχαγωγία

To Youtube το γνωρίζουν σχεδόν όλοι. Είναι η ιστοσελίδα που οι περισσότεροι από όσους χρησιμοποιούν το ίντερνετ θα επισκεφθούν τουλάχιστον μία φορά καθημερινά. Είναι ο «βασιλιάς» του βίντεο στο διαδίκτυο και αποτελεί μία από τις εφαρμογές που τα παιδιά μας ανοίγουν πρώτη, όταν πάρουν στα χέρια τους το κινητό ή το tablet.

Τι κάνουν συνήθως με αυτήν; Παρακολουθούν videos. Και όσο και αν προσπαθούμε να τους «κόψουμε» αυτή τη συνήθεια, οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι αρκετές φορές μας έχει «σώσει». Ειδικά, όταν η κούραση χτυπά κόκκινο και οι αντοχές μας έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχός μας και, μάλιστα πολύ καλός, αρκεί να τη χρησιμοποιούμε συνετά! Και όταν λέμε συνετά δεν αναφερόμαστε μόνο στο πόσες ώρες θα ασχολείται το παιδί μας με ένα κινητό ή ένα tablet, αλλά και το τι θα κάνει με αυτό.

Τα διάφορα κανάλια στο Youtube, λοιπόν, μάλιστα μπορούν να γεμίσουν τα παιδιά μας με γνώσεις για τη ζωή, τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την ιστορία και να το κάνουν να χορέψει, να τραγουδήσει, να ασκηθεί και τελικά να περάσει καλά!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά κανάλια στο Youtube,τα οποία θα γεμίσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες των παιδιών σας.

babyedutv

Ένα νέο ελληνικό κανάλι στο Youtube με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για παιδιά από 1 έως 5 χρονών! Το babyedutv δημιουργήθηκε με στόχο την εκμάθηση βασικών εννοιών, όπως λέξεις και αριθμούς, μέσα από την διασκέδαση και το παιχνίδι. Videos με αγαπημένους ήρωες και ευχάριστη εικονογράφηση εισάγουν τα παιδιά σε λέξεις, έννοιες, αριθμούς και τέχνες με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Μάλιστα, υπάρχουν videos και στα αγγλικά.

Couniabella

Το counia bella, είναι ένα σύγχρονο, μουσικό – εκπαιδευτικό κανάλι το οποίο απευθύνεται σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας. Λειτουργεί, ακόμα και σαν βοήθημα σε παιδάκια με μαθησιακές δυσκολίες. Το κανάλι δημιουργήθηκε από δύο γονείς εκπαιδευτικούς στο επάγγελμα, για τις ανάγκες του δικού τους παιδιού, με λίγη προσπάθεια και πολλή αγάπη για όλα τα παιδιά! Περιέχει videos με κλασσικά και εκπαιδευτικά τραγουδάκια, με ποιοτική μουσική και απλά, προσεγμένα και κατανοητά γραφικά. Το παιδί θα γνωρίσει τα ζωάκια και τους ήχους τους, τα φρούτα, τα λαχανικά ,την αλφαβήτα, θα μάθει να μετράει και άλλα πολλά… που θα τα ανακαλύψετε μέσα από το κανάλι μας!

Παιδικό κανάλι

Ένα παιδικό κανάλι για μικρά και μεγάλα παιδιά! Μαγικοί ήρωες, τρομεροί ιππότες, μυθικά πλάσματα και πανέμορφες πριγκίπισσες περιμένουν τα παιδιά για ατέλειωτες στιγμές διασκεδαστικών προβολών. Περιηγηθείτε στα εκατοντάδες βίντεο αγαπημένων παιδικών σειρών και ταινιών και βρείτε τον δικό σας αγαπημένο ήρωα. Οι Gormiti, η Σταχτοπούτα, ο Simba, ο Ρομπέν των Δασών, η Χιονάτη, ο Χριστόφορος Κολόμβος και δεκάδες άλλοι φανταστικοί ήρωες ζουν απίστευτες περιπέτειές τους και σας περιμένουν.

Playmobil

Το επίσημο κανάλι της είναι εδώ. Αγαπημένοι μας ήρωες σε μοναδικές περιπέτειες. Πριγκίπισσες, πρίγκιπες, ιππότες, αλλά και ήρωες της διπλανής πόρτας περιμένουν τα παιδιά. Μηνύματα για την αγάπη, την αλληλοβοήθεια, το σεβασμό γεμίζουν τις οθόνες μας και τα παιδιά χαλαρώνουν μέσα από ιστορίες γεμάτες νόημα.

Φτιάξε το μόνος σου

Αν αρέσουν σε εσάς και στα παιδιά οι κατασκευές, τότε αυτό είναι το κανάλι που χρειάζεστε. Εδώ θα βρείτε ιδέες, έμπνευση και προτάσεις για κατασκευές DIY, δημιουργικές ιδέες για πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, ιδέες για δώρα, διακόσμηση, οργάνωση, μόδα, κοσμήματα, τεχνικές για κατασκευές και χειροτεχνίες, βραχιόλια με plexi flexi, μενταγιόν και πολλά άλλα.