5 πρωτότυπες παιδικές εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 πρωτότυπες παιδικές εκδηλώσεις που αξίζει οπωσδήποτε να απολαύσετε οικογενειακώς μέχρι το τέλος του Ιαναρίου για να περάσετε ευχάριστο και προπαντός ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας.

“Ο γύρος των Μουσείων του κόσμου σε 90 λεπτά για γονείς και παιδιά” στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ (13 & 27/1)

Οι μικροί επισκέπτες με τα tablets του μουσείου καθοδηγούνται από την ομάδα των εκπαιδευτικών για να σερφάρουν στις ψηφιακές συλλογές άλλων μουσείων του κόσμου. Μέσα σε 90 λεπτά, τα παιδιά θα διαλέξουν μέσα από το διαδίκτυο τα δύο αγαπημένα τους εκθέματα , από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών και από κάποιο άλλο μουσείο του εξωτερικού. Θα διαβάσουν, θα τα δουν σε 360o και θα δημιουργήσουν εικαστικά ένα κολάζ που θα περιέχει και τα 2 εκθέματα που έχουν επιλέξει.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 7+

Πότε: Κυριακή 13 και 27 Ιανουαρίου στις 11:00 – 12:30 και 13:00 – 14:30

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Πρωτέως 25, 14564 Ν. Κηφισιά

210 620 1899, 210 620 1999

Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στα πλαίσια των ξεναγήσεων διοργανώνει ξεχωριστές βραδινές ξεναγήσεις κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους.  Οι βραδινές ξεναγήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο και σάς δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε το σπουδαίο αυτό κτίριο που στεγάζεται στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν με επίσκεψη στο κτίριο Σίνα, το οποίο θεμελιώθηκε το 1842, και όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου με πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων του 18ου και 19ου αιώνα. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης εκτεθειμένα μερικά από τα πρώτα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα σε θέματα αστρονομίας, μετεωρολογίας και σεισμολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα. Επιπλέον θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο των Νυμφών, αλλά και στο Μεσημβρινό Τηλεσκόπιο Συγγρού το οποίο καθόριζε την ώρα Ελλάδος από το 1902 έως το 1964.

Για τις βραδινές ξεναγήσεις καλό θα είναι να βρεθείτε έγκαιρα στο χώρο καθώς δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Για παιδιά 5+ και γονείς

Πότε: Τις Τετάρτες, τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Ιανουαρίου στις 19:00

Κόστος: 5€ για ενήλικες, 2.5€ για παιδιά και φοιτητές και δωρεάν για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) και ΑΜΕΑ.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Λόφος Νυμφών

210-3490055 ή 210-3490160

“Η δική μου βιβλιοθήκη” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η δική μου βιβλιοθήκη” που διεξάγεται στο πλαίσιο της Έκθεσης “Μετά τη Βαβέλ” απευθύνεται σε οικογένειες και καλεί όλα τους τα μέλη σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο μιας φανταστικής βιβλιοθήκης όπου σύγχρονοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν εγκαταστήσει έργα τους, σε άγνωστους και γνωστούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τους πιο απρόσμενους τρόπους.

Οι συμμετέχοντες ξεκινούν έναν περίπατο στη διάρκεια του οποίου συναντούν παράδοξα ταιριάσματα λέξεων και εικόνων, διασχίζουν φωτεινά και σκοτεινά δωμάτια όπου κατοικούν οι λέξεις και τα γράμματα, και βρίσκονται μπροστά σε αναπάντεχες στιγμές ποιητικής απόδοσης όσων πραγμάτων γνωρίζουν και όσων τους διαφεύγουν, σχηματίζοντας έτσι τη “δική τους βιβλιοθήκη”.

Για παιδιά 7+

Σημείο συνάντησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα
Φουαγιέ εισόδου οδού Κόκκαλη, 15΄ πριν από την έναρξη κάθε δράσης.

Πότε: Τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου 12:00–14:00

Κόστος: Τιμή εισιτηρίου για τα εκπαιδευτικά προγράμματα 6€ / άτομο
•Παιδικό εισιτήριο και συνοδός παιδιού 5€ / άτομο (στην τιμή περιλαμβάνονται και τα υλικά)

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

«Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;» Αρχαία Επαγγέλματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  (26/1)


Έμπορος, γιατρός, στρατηγός, τεχνίτης ή μήπως ποιητής; Τι είδους επαγγέλματα υπήρχαν στην αρχαιότητα; Πώς επέλεγαν το επάγγελμά τους οι αρχαίοι Έλληνες; Ποιές εργασίες αμοίβονταν με χρήματα και ποιές με δόξα και τιμές; Ποια αντικείμενα του μουσείου θα μας βοηθήσουν να μάθουμε; Ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.

Πότε: Σάββατο 26 Ιανουαρίου, 11:00-12:00

Για γονείς και παιδιά 6+

Εισιτήριο
:  €5 / άτομο

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

210-7228321-3

“Εικαστικά παιχνίδια… από ψηλά!” στον πύργο του εργοστασίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (27/1)

Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά… Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας καλεί τις Κυριακές να ανέβουμε «Στον Πύργο του εργοστασίου» για να απολαύσουμε τη νέα χειμερινή εκδοχή των αγαπημένων μας εικαστικών παιχνιδιών από τα 30 μέτρα ύψος!

Στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, με θέα 360 μοιρών, θα απασχοληθούμε δημιουργικά, θα έρθουμε σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και θα πειραματιστούμε με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης.

Θα φτιάξουμε ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια… Θα αναρωτηθούμε «Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;» διαλέγοντας μεταλλικά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουμε τί βλέπουμε… από ψηλά!

Είστε, λοιπόν, έτοιμοι για μια απολαυστική εικαστική περιπέτεια… «Στον Πύργο του εργοστασίου»;

Πότε: 27 Ιανουαρίου 11.00-12.00 & 12.00-13.00

Πού: Πύργος, κτίριο Νέο Υδαταέριο (3ος όροφος)

Για παιδιά από 3 ετών+

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/παιδί

*Για συμμετοχή στα εργαστήρια, δεν απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Τα παιδιά 3 ως 7 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300